Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Kijk vooruit! Stem morgen ChristenUnie!

Stieneke zegt:

Kijk vooruit! Stem morgen ChristenUnie!

Morgen, 9 juni, mag je je stem weer laten horen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Morgen gaat het écht ergens over. Hoe ziet ons land er in de toekomst uit? Ik hoop op een kabinet waarin ook de christenen in ons land zich kunnen herkennen. Jouw stem is hierin heel belangrijk!
Jouw keuze is bepalend voor de positie die christenen en de ChristenUnie kunnen innemen in de Tweede Kamer en in eventuele coalitiebesprekingen na 9 juni.

Daarom doe ik een beroep op je. Als je de ChristenUnie een warm hart toedraagt en vindt dat christelijk-sociale politiek iets goeds kan betekenen voor Nederland:

Stem dan 9 juni ChristenUnie!

De ChristenUnie heeft de afgelopen 3 jaar laten zien dat het kan: regeringsverantwoordelijkheid dragen en je houden aan je beloftes. Wij maakten ons bij de vorige verkiezingen sterk voor jeugd en gezin, voor kwetsbaren en voor duurzaamheid. En we haalden resultaat! We hebben laten zien dat je met een uitgesproken christelijk-sociaal programma een positieve bijdrage kunt leveren aan het bestuur van ons land.

Welke andere partij combineert een sociaal bewogen inzet voor kwetsbaren met het handhaven van normen en waarden, zoals ten aanzien van alcohol- en drugs?

Welke andere partij komt niet alleen op voor een zorgvuldige omgang met natuur en milieu, maar ook voor de beschermwaardigheid van het menselijk leven?

Welke andere partij komt op voor de publieke rol van het christelijk geloof, maar staat tegelijk pal voor de vrijheid van andersdenkenden?

Welke andere partij komt op voor het gezin, en trekt zich het lot van vluchtelingen aan?

Welke andere partij kiest niet alleen voor financiële degelijkheid, maar ook voor solidariteit met de allerarmsten elders in deze wereld?


Morgen is het woord aan jou als kiezer. Het is ontzettend belangrijk dat je gaat stemmen en je betrokkenheid bij ons land toont. Help mee aan een goede uitslag!

Ik hoop dat de ChristenUnie op 9 juni op jouw stem mag rekenen.

Een hartelijke groet!

Stieneke van der Graaf
Kandidaat Tweede Kamer (nr. 22)

Stem ChristenUnie. Stem Stieneke.

Kijk voor mijn profiel ook op http://wiekiesjij.nl/politician/38/

Wilt u nog eens het verkiezingsprogramma lezen: www.christenunie.nl/verkiezingsprogramma

Kijk voor concrete standpunten over bijvoorbeeld de AOW-leeftijd, de studiebeurs en de hypotheekrenteaftrek op www.christenunie.nl/standpunten
Kunt u niet vinden wat u wilt weten in het verkiezingsprogramma of bij de standpunten, stel dan uw vraag op www.christenunie.nl/soshulplijn

Afbeelding door de gebruiker geplaatst.

2010-06-08 18:43:25
Roberto zegt:

Tss, ik heb precies dezelfde brief van Andre Rouvoet gekregen. Je hebt Andre's tekst gewoon gepikt, Stieneke! Ik stem lekker op Ed Anker, die zit tenminste op Twitter. Hyves is voor kleuters.

Hartelijke groet,

Je hyvesvriend,

André Rouvoet,
Lijsttrekker ChristenUnie

2010-06-09 09:19:14
Proeme zegt:

Rouvoet zit ook op twitter...

2010-06-09 09:23:35
Hendrik zegt:

Ed Anker! Mijn stem heeft ie

Al reactie op je twitter gehad Roberto? Smile

2010-06-09 15:08:54
Proeme zegt:

Kheb tot in het stemhokje getwijfeld, maar uiteindelijk toch gewoon CU gestemd. En dus geen strategische PvdA-stem.

2010-06-09 17:25:23
Roberto zegt:

Ed Anker! Mijn stem heeft ie

Al reactie op je twitter gehad Roberto? Smile


Ja! Een hele korte, maar DE Ed heeft een tweet aan me gewijd Smile

2010-06-09 18:19:36
Roberto zegt:

En dus geen strategische PvdA-stem.


Wat zou je strategie dan geweest zijn? Premier Job als wapen tegen Kanon Wilders?

2010-06-09 18:20:27
M zegt:

Ed Anker! Mijn stem heeft ie

Al reactie op je twitter gehad Roberto? Smile



Ben benieuwd of de voorkeursstemmen mensen omhoog gaan helpen. Vooral Ed en IJmert hebben hard gepromoot voor voorkeursstemmen, ben ook benieuwd of de CU nu nog wat stijgt ten opzichte van de polls..

En proeme, ben ook wel benieuwd wat achter de PVDA het idee was... Wel mooi dat het CU is geworden Wink

2010-06-09 22:16:31
Proeme zegt:

En dus geen strategische PvdA-stem.


Wat zou je strategie dan geweest zijn? Premier Job als wapen tegen Kanon Wilders?

ik heb liever PvdA als grootste dan VVD. Vandaar de overweging.

Bovendien: volgens alle stemwijzers zit ik een beetje in politiek niemandsland. PvdA en CU zitten dan altijd het dichtst bij maar het verschil is klein. Ik zou dus op beide wel kunnen stemmen.

Over het algemeen ga ik dan voor CU, het christelijke geeft de doorslag. Dit keer overwoog ik dus om dat niet de doorslag te laten geven, maar te voorkomen dat VVD het grootst werd. Maar het gedrag van PvdA rond de val van het kabinet en vlak daarna, gecombineerd met toch nog steeds het christelijke van CU, deed mij besluiten niet te veranderen en gewoon CU te stemmen.

2010-06-09 22:28:05
Loesje zegt:

Daar heb ik inderdaad ook over na gedacht: beter PvdA dan VVD met het grootste aantal zetels. Maar uiteindelijk heb ik toch ook gekozen voor de CU. Wanneer we de christelijke partijen nu helemaal los laten ivm een strategische stem, dan is het maar afwachten hoe groot de partij bij een volgende verkiezing nog zal zijn. Heeft overigens niet helemaal geholpen, want de CU is toch met een zetel verminderd....

2010-06-10 10:30:03
Hendrik zegt:

Interessante uitslag...

Zo´n gigantische afstraffing gunde ik het cda nou niet echt..
(de pvda meer.. )
Balkenendes slotspeech toonde iig wel karakter!

2010-06-10 11:04:03
T zegt:

Interessante uitslag...


Zo kun je het ook noemen Sad

2010-06-10 11:20:31
Alja zegt:

Balkenendes slotspeech toonde iig wel karakter!



Vond je?? Ik heb gisteren nog een stukje meegekeken met m'n huisgenootje en mijn eerste reactie op zijn speech was behoorlijk vol lelijk taalgebruik. Ik vind het belachelijk dat hij nu opstapt. Eerst de kiezer wel de mogelijkheid geven om op je te stemmen, en dan vervolgens de biezen pakken...
Verder snap ik het wel, maar ik vind het een fout, laf moment. Wees dan een kerel en had je partijleiderschap al eerder opgegeven.


Oja, @Jasper: 'Ik bepaal hoe Nederland er straks uitziet'? Nou, deze uitslag heb ik gisteren niet bepaald, hoor... Wink

2010-06-10 13:04:17
Alja zegt:

Overigens is Balkenende niet de enige die opeens gekke dingen gaat doen nadat de stembussen gesloten zijn. Ook Wilders kan er wat van:

Verhoging van de AOW-leeftijd is geen breekpunt meer als de PVV in een kabinet met VVD en CDA kan meedoen. Dit zei Wilders vanmorgen. "Het is een belangrijk punt. Maar ik wil het kabinet er niet kapot op laten gaan."


Wees dan een vent en had het eerder laten varen. Of had er gewoon nooit een breekpunt van gemaakt. Jakkes: politiek.

2010-06-10 13:43:01
Hendrik zegt:

Jakkes: politiek.



yeah...


Maar stel Alja dat Balkenende gebleven was, dan was hij echt totaal z'n gezag kwijt...dus dit was mijns inziens echt de beste en misschien wel enige mogelijke optie!


Ik ben trouwens heel beniewd wat voor koers "Den Haag'' nu gaat varen op gebied van ethiek en tolerantie.
De politiek als beschermende factor voor een christelijke visie op de maatschappij zal wel flink minder worden. Dat is erg, maar heeft misschien heeft het ook wel een klein positief punt. Het brengt het getuigenis als christen wel terug naar ons in onze levens. Christelijke waarden in een kabinet wekken toch ook vaak een antipathie op tegen christenen omdat het zo opgelegt en beknellend ervaren word.. dat valt nu weg.. Daarom denk ik soms.. jo Nederland ga dan maar in je denkbeeldige vrijheid en gelijkheid. Misschien kom je er dan steeds meer achter wat je mist en brengt dat je meer bij de kern dan als er christenpolitici telkens van bovanaf aan de rem trekken..

2010-06-10 15:22:58
Femke zegt:

Jakkes: politiek.



He-le-maal mee eens... Hoewel het wel gezellige kringavondjes oplevert waarin we volledig zinloze opmerkingen maakten over alles en iedereen, vooral over uiterlijk en verstandelijke (reken)vermogens van mensen Smile

2010-06-10 15:48:02
Proeme zegt:

Balkenendes slotspeech toonde iig wel karakter!



Vond je?? Ik heb gisteren nog een stukje meegekeken met m'n huisgenootje en mijn eerste reactie op zijn speech was behoorlijk vol lelijk taalgebruik. Ik vind het belachelijk dat hij nu opstapt. Eerst de kiezer wel de mogelijkheid geven om op je te stemmen, en dan vervolgens de biezen pakken...
Verder snap ik het wel, maar ik vind het een fout, laf moment. Wees dan een kerel en had je partijleiderschap al eerder opgegeven.

Dat hij eerder op had moeten stappen klopt. Maar als hij dan met de neus op de feiten gedrukt wordt heeft hij geen keus meer. Na zo'n nederlaag is opstappen echt het beste dat je kunt doen.
Het feit dat hij niet opnieuw lijsttrekker had moeten worden doet daar niets aan af.


Vond het trouwens wel mooi hoe andere lijsttrekkers hun waardering uitspraken in het werk van Balkenende de afgelopen jaren. Dat is natuurlijk iets wat gewoon gezegd moet worden, maar ik kreeg wel de indruk dat ze het allemaal meenden (kheb Rutte, Pechtold en Halsema gezien). Inhoudelijke verschillen mag, maar Balkenende heeft zich met hart en ziel ingezet en dat is te prijzen. Sneu dat hij op deze manier verdwijnt. Maarja, dan had hij eerder maar de eer aan zichzelf moeten houden.



en verstandelijke (reken)vermogens van mensen Smile

wie kon er niet rekenen?

2010-06-10 17:17:54
M zegt:

Ferry Mingelen als hoofdschuldige van het niet-rekenen...

Verder kan ik niet beamen dat politiek 'jakkes' is. De manier van omgaan met elkaar door politici op dit moment is wel jakkes maar dat heeft weinig van doen met politiek. Om met de huidige banale en laag bij de grondse vormen van omgang met politiek ook het concept zelf weg te doen is wat jammer, zeker omdat er ook goede politici zoals een Rouvoet en een van der Staaij rond lopen. Die bedrijven politiek op fatsoenlijke wijze en binnen correcte omgangsvormen.

Wat betreft Balkenende. Hij had eerder op moeten stappen om plaats te maken voor een nieuw gezicht binnen het CDA (vooral een katholiek gezicht gezien vooral het zuiden het af heeft laten weten, jammer dat Eurlings niet binnenboord is gehouden). Gezien hij dit niet gedaan heeft was dit de enige optie, de wijze waarop was wat mij betreft niet alleen goed maar moeten we denk ik ook respecteren: zonder een sneer naar andere partijen, zonder teveel emoties, zonder omhaal van woorden, met respect voor de keuzes die de burger gemaakt heeft, zonder te lang te wachten (zoals partijgenoot de Vries m.i. wel heeft gedaan), etc. Ik denk dat weinig op zo'n moment op deze manier een dergelijke keus kunnen maken en zo uit kunnen dragen. Iets meer respect mag m.i. dus wel voor de man die de Nederlandse overheid geslaagd langs 11 september, de LPF, 2 politieke moorden en verschillende (politieke) crisissen heeft geleid...

De waardering van andere politici was inderdaad goed om te zien, zelfs Wilders sprak positief over de persoon Balkenende, dat zegt toch wel iets...

Het gedraai van Wilders is overigens wel grappig, ik denk dat veel mensen nu al spijt hebben van hun steun aan hem simpelweg omdat er stemmers zijn die om het harde standpunt ten aanzien van de AOW op hem hebben gestemd...

2010-06-10 17:54:54
Hendrik zegt:



Ik denk dat weinig op zo'n moment op deze manier een dergelijke keus kunnen maken en zo uit kunnen dragen. Iets meer respect mag m.i. dus wel voor de man die de Nederlandse overheid geslaagd langs 11 september, de LPF, 2 politieke moorden en verschillende (politieke) crisissen heeft geleid...

De waardering van andere politici was inderdaad goed om te zien, zelfs Wilders sprak positief over de persoon Balkenende, dat zegt toch wel iets...



http://www.jpbedankt.nl/

2010-06-11 13:44:22
Tjoardster zegt:


Wat betreft Balkenende. Hij had eerder op moeten stappen om plaats te maken voor een nieuw gezicht binnen het CDA (vooral een katholiek gezicht gezien vooral het zuiden het af heeft laten weten, jammer dat Eurlings niet binnenboord is gehouden).



In de nieuwste Maarten! staat hier een leuk artikel over, hoe het CDA vroeger genadeloos zwakke leiders opofferde ten gunste van de partij en hoe het ze nu opgebroken heeft dat niet te doen. Plus meer dingen over het CDA, rampen van de privatisering en de sportverdwazing Wink .

2010-06-11 13:48:48
Hendrik zegt:

... zwakke leiders...



nouja..

Wat leiders van Balkenende kunnen leren

In moeilijke tijden willen we graag een sterke leider. Dat geeft de illusie van veiligheid. Ferme taal, stevige actie. Dat scoort. Balkenende geeft hier niet aan toe. Dat maakt hem een goede leider.

..

Balkenende geeft niet toe aan de waan van de dag maar kiest het pad van het gezonde verstand. Daarom is hij een goed en moedig leider. Hij heeft de durf om terughoudend te zijn, ook al manen velen tot actie. Hij heeft de lef om de tijd te nemen, ook al manen velen tot haast. En vervolgens is hij bereid om alle kritiek daarover in ontvangst te nemen en die kritiek ook echt aan te horen. Wow, wat een leider. Wat velen zien als een teken van zwakte is juist een blijk van kracht!

(bron: Intermediar)

2010-06-11 18:40:08
Alja zegt:

De officiële uitslagen van de TKverkiezingen staan online.

Voor wie het interessant vindt: Ed Anker had 5890 voorkeursstemmen (60 stemmers in kieskring Groningen). De kiesdrempel was 15.694, dus hij heeft het bij lange na niet gehaald. Volgende keer (volgend jaar? Razz) beter.

Wat trouwens wel grappig is: "De hoogste opkomst was op Schiermonnikoog met 123,18%." Oorzaak: vakantiegangers Mr. Turquoise

2010-06-16 12:04:10
Roberto zegt:

linkje Zoek voor de grap Vinkhuizen eens op :O)

2010-10-13 19:13:58
Karakter zegt:

linkje Zoek voor de grap Vinkhuizen eens op :O)



wel weinig stemmen voor de SGP in VVV zijn, had ik wel meer verwacht Razz

2010-10-13 22:48:04

Sponsors