Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

De Tuin

Timswa zegt:

Dames en heren van Ichthus,

Sedert enkele weken nu (pas) ben ik lid van uw stichting. Eigenlijk heb ik hier geen goede reden voor. Waarom ik daar zo lang mee gewacht heb, bedoel ik dan. Ik ben namelijk inmiddels al 4e jaar informatica. Eerder heeft het gewoon niet aangesproken om me bij een studentenvereniging te voegen. Maar dit jaar vond ik het toch tijd worden. Al kwam het er in september niet van, en met kerst ook al niet... maar nu toch. En nu ik eenmaal lid ben vind ik het hier erg gezellig. Ik geniet van de kring en kluft (al heb ik beide nog maar 1x meegemaakt), en natuurlijk van dit forum.

Nu kom ik aan bij het punt van dit nieuwe topic. Om mij ook aan de gemiddelde (als je daarvan kunt spreken) Ichthiaan kenbaar te maken heb ik een stukje geschreven in uw zo geliefde Claridad. Ik neem aan dat u dit allemaal gelezen hebt (anders verwijs ik u naar pagina 14/15). Nu zou ik daar graag feedback op hebben. Het is namelijk zo dat ik al weer ideeën heb voor een ander verhaal. Waar dat precies over gaat, zal ik natuurlijk niet verklappen. Maar dan wil ik van te voren wel weten of deze verhalen ook gewaardeerd worden. Anders hoef ik er natuurlijk niet aan te beginnen Smile.
Dus, broeders en zusters, spui uw mening!

Uw (bijna) nieuwste Ichthiaan,

Tim

2008-03-19 22:24:01
M zegt:

Allereerst welkom welkom! Gomaristen rulen Ichthus weer een klein beetje meer Mr. Green

Ehm wat betreft je artikel, ik vond het leuk om te lezen, lekker vrij met je fantasie aan de gang gegaan en dat waardeer ik wel! Verder denk ik ook zeker een aanvulling voor de Claridad omdat meer verhalende dingen van mij best mogen. Het zijn nu namelijk veel columns, artikelen waar een onderwerp besproken wordt of meer uit het leven gegrepen dingen. Denk ook zeker leuk om te schrijven dus ga vooral door Goedzo!

Iets van een tip: uitgebreider dingen vertellen/beschrijven ofzo, ik breng het misschien niet goed onder woorden maar wat mijn eerste idee er een beetje bij was dat het verhaal zo in een kinderbijbel voor iets oudere kinderen zou kunnen om het verhaal van genesis op te leuken. Dat is uiteraard niet erg maar je schrijft voor studenten die ook een iets meer literaire inslag zeker kunnen waarderen. Daarnaast is het ook leuk als het wel aan het denken zet over een iets maar meer met een verborgen boodschap ofzo. Dit is eigenlijk gewoon een leuke verpakking voor het genesis verhaal...

Nou niet negatief bedoeld, alleen denk ik dat er met deze dingen in gedachten ook zeker leuke en boeiende dingen te schrijven zijn. In elk geval ben ik zeer benieuwd naar een volgend artikel en ga ik er vanuit dat het ook zeker weer bij mij in de smaak zal vallen Wink

2008-03-20 10:52:14
Timswa zegt:

Wow, bedankt voor je feedback. Het verhaal is idd meer een verhaal dan iets waardoor je gaat nadenken. Het idee was meer om de gevoelens die opspelen bij zo'n bijbelverhaal wat meer te laten spreken. Want daar lees je weinig over in de bijbel.
Ook heb ik (misschien ongemerkt) er rekening mee gehouden dat het een weggeef-Claridad was, en daarom de dingen niet moeilijker gemaakt dan ze al waren.

En nog bedankt voor je goede tips, daar kan ik echt wat mee.

2008-03-20 12:06:40
LA ShakeIt zegt:

Ik ga er straks in de bus ns goed voor zitten, je hoort nog van me!

2008-03-20 15:07:40
Timswa zegt:

Daar hou ik je aan! Smile

2008-03-20 23:03:20
LA ShakeIt zegt:

Hehe... eindelijk. Was al bijna vergeten een reactie achter te laten! Sorry voor het lange wachten.... Vond je verhaal leuk om te lezen! Is weer ns wat anders. Om ook wat kritiek te uiten sluit ik me aan bij M: het verhaal is (nog) niet helemaal op studenten gericht, iets meer diepgang zou fijn zijn. Ook vind ik zelf een verborgen boodschap of 'moraal van dit verhaal', een toegevoegde waarde hebben. Misschien een idee om je verhalen te eindigen met een slotvraag waar je jezelf nog verder in kan verdiepen?
Verder: leuk als je hiermee door zou gaan! Vond het leuk om te lezen en kijk uit naar je volgende 'avontuur' Smile

2008-03-25 13:49:55
visjeseter zegt:

Ik wil ook even reageren op je stukje. Ik vond het een fijn stuk om te lezen...een verhaal met een redelijke spanningsboog en de taal die je gebruikte was lekker te lezen. Het had iets weg van de stijl van een roman, welke ik ook altijd fijn vind om te lezen Wink Ik heb niet erg gelet op diepgang, die hoeft er van mij net per se in. Je had wat mij betreft nog wel een paar bladzijden meer mogen schrijven...omdat ik het goed geschreven vond en het is een andere kijk op hoe het verhaal in de bijbel staat. Een levendige kijk, wat mij wel aanspreekt.
Ik zie dus zeker uit naar een volgend stuk in de Claridad! Ga door zou ik zeggen, ik vond het leuk om te lezen!

2008-03-25 17:31:36
Timswa zegt:

Dank, dank. Very Happy

2008-03-26 12:51:45
milo zegt:

Timmy!!!! Mr. Green

2008-03-26 15:14:07
T zegt:

Timmy!!!! Mr. Green


Ben je vrij ofzo? Razz

Ik dacht dat ik vandaag aan het soggen en spammen was, maar in vergelijking met jou lijkt mijn hoeveelheid posts nergens op vandaag Razz

2008-03-26 15:37:37
milo zegt:

nee gewoon soggen Razz

2008-03-26 15:47:16

Sponsors