Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Stelling Openbaring (week 23)

Erwin Lenting zegt:

Voor deze week staat Openbaring 21 en 22 op het leesrooster. Wat valt je op aan deze hoofdstukken? Wat begrijp je niet helemaal? Waar wil je graag de visie van andere Ichthianen over horen? Zet je vragen en opmerkingen hieronder en help elkaar verder! Je kunt ook in discussie over de stelling van deze week:

Tijd zal geen onderdeel zijn van de nieuwe hemel en aarde.

2017-06-04 16:02:00
HenkAap zegt:

Gewoon even nieuwsgierig, hoor. Ik ben geen natuurkundige, maar kunnen we überhaupt iets voorstellen zonder tijd? Kan er iets bestaan als tijd niet bestaat? Kunnen we wel op die manier over tijd spreken? Tijd is denk ik niet een bestaand iets maar een aanduiding om een opeenvolging van verschillende toestanden te benoemen. Ik denk dat spreken over hemel en aarde zinloos wordt wanneer we zeggen dat tijd geen onderdeel is van de nieuwe hemel en aarde. (En hoe zouden we kunnen zeggen dat er eeuwig (=een tijdsaanduiding) leven is zonder dat er tijd is?)

Dus ik zou zeggen: oneens met de stelling.

2017-06-21 21:21:36
@ Los zegt:

Ik heb ook niet enorm veel verstand van tijd, maar als ik het goed heb is het natuurkundig lastig, zo niet onmogelijk om over iets te spreken zonder tijd. Ook omdat tijd en ruimte aan elkaar gerelateerd zijn, dus zonder tijd is er waarschijnlijk ook geen ruimte. Maar daarnaast ben ik het ook met Chris eens dat er weinig voorstelbaar is zonder tijd en dat spreken over een toestand/hemel/aarde zonder tijd zinloos is. Wellicht is het een oplossing om een toestand te hebben waarin de situatie niet veel veranderd door de tijd heen, dus zonder 'macrogeschiedenis'. Dit zou op verschillende niveaus kunnen, bijvoorbeeld doordat er op een bovennatuurlijke manier geen vermoeidheid en geen nacht meer is, of geen zon of geen seizoenen. Maar hoe dan ook, het lijkt me niet heel zinvol om hier veel over te speculeren.

2017-06-22 16:35:40

Sponsors