Forum

Kringleidersmail - 13

Avatar
Garrut

Goedenavond allemaal,   Aan deze vier jongemannen nu gaf God kennis en verstand van allerlei geschriften, en wijsheid, en Daniël gaf Hij inzicht in allerlei visioenen en dromen.
Daniël 1: 17 (HSV)

In het eerste hoofdstuk van het boek Daniël gaat het over hoe Daniël en zijn vrienden in een nieuwe omgeving worden geplaatst. Gelijk rijst dan de vraag hoe ze zich moeten gedragen in deze omgeving en het eerste probleem (het eten) dient zich meteen al voor. Toch staan ze er niet alleen voor, want ze worden geholpen door God (1:9 en 17). God geeft de vier jongemannen kennis, verstand en wijsheid, die ze later ook nodig hebben om het land te regeren. Hij bereidt ze dus al voor op de taak die Hij al voor hen in gedachten heeft. Dit aspect, gaven (mooi woord!) en talenten gebruiken die God je gegeven heeft voor Zij werk, is iets wat telkens weer terugkomt in de Bijbel. Denk maar aan een Paulus die een uitstekende opleiding heeft gehad en van zeer goede komaf was. Dit alles kwam later in zijn taak als zendeling van pas, bijvoorbeeld in zijn theologische discussies met de Joden.
In hoeverre gebruik jij je gaven en talenten om ook iets te laten zien van Jezus? Kunnen mensen dit aan je merken, bijvoorbeeld in kringverband/studie/familie?

Dit keer een heel aantal belangrijke mededelingen:  - Komende dinsdag is er weer een Kick-Off waarin het tweede trimester wordt afgetrapt. Het belooft een mooie avond worden van een leuk en leerzaam blok. In de bijlage kunnen jullie vinden welke kring wat moet doen en vergewis je kring ervan dat ze het ook weten.  - Komende donderdag (6 december) staat de eerste dieper (over studie en ambitie) van het nieuwe trimester op de agenda. Kom vooral met je hele kring naar deze dieper toe, zodat je de dinsdag erna een nog betere studie hebt (er is namelijk een Bijbelstudie gekoppeld aan deze dieper). Probeer in ieder geval met je kring naar een van de drie diepers van het komende blok te gaan; gezien de sprekers is dat het zeker waard. Vooral in combinatie met de Bijbelstudies, die speciaal daarvoor zijn geschreven.
Om de diepers voor jullie op een rijtje te zetten:
Dieper 'studie en ambitie': 6 december Dieper 'homoseksualiteit': 24 januari Dieper 'geloof en wetenschap': 7 februari  - maandag 10 december is er een opengestelde kringleiderstraining waarin ook handvatten worden gegeven hoe je zo'n studie (die gekoppeld is aan een dieper) nou aanpakt. Tijdens deze dieper zal de Bijbelstudie, die gaat over ambitie, worden behandeld en deze training sluit dus mooi aan op de kringavond van 11 december. Niet alleen kringleiders, maar ook kringleden mogen komen. Maak gebruik van deze training: het belooft een nuttige avond te worden!

Tot op de Kick-Off!
Met vriendelijke groet,

Gerrit Kramer

Moge wie zondigt tegen zijn maker
in handen vallen van een arts. (Sirach 38:15, NBV)

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: