Forum

Kringleidersmail - 14

Avatar
Garrut

Goedemorgen kringleiders,

5 Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet.
6 Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken.
(Spreuken 3)
Nu het tweede trimester is begonnen en er wordt nagedacht hoe je God in elk aspect van je leven mag betrekken kan het overkomen dat je heel veel moet. Bijvoorbeeld al je gaven en talenten optimaal te gebruiken, zoals gisteravond in de dieper tijdens de dieper werd gesteld. Deze tekst in Spreuken 3 schetst een kader waarin dat gezien moet worden, want het gaat in eerste instantie om het vertrouwen van God met heel je hart, want dan zal Hij je paden rechtmaken. Dat vertrouwen is niet altijd even gemakkelijk, zeker als je eigen inzicht zegt dat je beter je eigen boontjes kan doppen. Toch is het iets noodzakelijks, want het geeft de kracht om je ook in te zetten en God helpt je daar bij (vers 6).
Dit wil ik jullie dan ook meegeven voor de komende tijd: om echt in alle aspecten van je leven christen zijn betekent dat je Hem ook in alle aspecten van je leven moet vertrouwen. Dan zal het handelen daaruit (min of meer) automatisch volgen.

De bid- en dankpunten van deze week:
Bid voor nieuwe Open kringleden

Bid voor een leerzaam tweede trimester Dank voor de Heilige Geest die in je woont en die je door en door christen kan laten zijn!
Tot slot een aantal praktische mededelingen:
 - komende maandag (10 december) is er de opengestelde kringleiderstraining waarin een Bijbelstudie wordt behandeld (dieperstudie: studie & ambitie). In de bijlage staan de tijden genoemd (inloop 19:30, begin 20:00) en als voorbereiding wil ik jullie vragen om Genesis 41: 14-57 te lezen. Ook niet-kringleiders mogen bij deze training zijn; dus geef gerust bij je kringleden aan dat ze ook mogen komen. Het belooft een nuttige training te worden met twee mensen van IFES. Mocht je helaas niet kunnen komen, meld je dan af voor 12:00u komende maandag door te mailen naar dit e-mailadres.
 - Komende woensdag 12 december vanaf 8:00u is er een KERSTontbijt met God. Locatie volgt nog en opgeven kan via g…@icht.nl
 - Donderdag 20 december is er de Outreach waarin wij als christenen ook iets mogen uitstralen van Gods liefde naar de stad om ons heen. Geef je vooral op (kan via www.outreachgroningen.nl).

Met vriendelijke groet,

Gerrit Kramer

Moge wie zondigt tegen zijn maker
in handen vallen van een arts. (Sirach 38:15, NBV)

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: