Forum

[gesloten] sticky Gestelde vragen

Avatar
LuukLuuk

Hey, oude topics zijn staan niet op datum gesorteerd in de onderwerpenlijst.

De onderwerpen in de verschillende topics blijken niet op datum gesorteerd te zijn.
Dit is een technische complicatie bij het overzetten van de informatie uit het oude forum naar het nieuwe forum.

Zodra er op deze topics wordt gereageerd zal hij weer op de juiste plaats komen (namelijk bovenaan). Ook voor nieuwe onderwerpen geldt dat.
Het is dus een tijdelijk probleem wat alleen geldt voor onderwerpen uit het oude forum waarop in dit nieuwe forum nog niet gereageerd is.

LuukLuuk
"Mathematical cryptography, as bad as it sometimes is, is the strongest link in most security chains." - Bruce Schneier

Avatar
LuukLuuk

Ik heb een email ontvangen met de melding dat ik een nieuw bericht heb, maar in mijn Inbox (bij Privé berichten) staat geen nieuw bericht.

Deze meldingen worden automatisch verstuurd, dus verkeerd geadresseerd kan niet.

Wat is (hoogstwaarschijnlijk) het geval:
- Iemand heeft jou een persoonlijk bericht gestuurd. (Jij krijgt een mailtje daarover)
- Zolang je het bericht niet gelezen hebt, blijft het bericht bij de verzender in de Outbox staan.
- De verzender heeft het bericht uit zijn/haar Outbox verwijderd. Hiermee heeft hij/zij het bericht herroepen en zal jij hem niet meer ontvangen.
- Je zult dus toch geen nieuw bericht hebben.

LuukLuuk
"Mathematical cryptography, as bad as it sometimes is, is the strongest link in most security chains." - Bruce Schneier

Avatar
Roberto

Ik wil een plaatje op het forum zetten. Hoe doe ik dat?

Zorg dat het plaatje ergens op internet staat, en dat je de locatie van het plaatje weet. Als je voor een commissie of agendamededeling een plaatje wilt plaatsen kun je het mailen naar w…@icht.nl, dan plaatst het iTeam het plaatje ergens op de server van Icht.nl.

Heb je die locatie, dan typ je in je bericht [img]http://www.websitevanhetplaatje.nl/map/plaatje.jpg[/img]

De locatie van het plaatje moet je uiteraard vervangen door die van jóuw plaatje.

Je kunt testen of je de goede locatie van het plaatje hebt door http://www.websitevanhetplaatje.nl/map/plaatje.jpg in het adresvak van je browser in te tikken. Je krijgt dan als het goed is jouw plaatje te zien.

Op mijn computer verschijnt het plaatje in het forum, maar anderen klagen dat ze mijn plaatje niet zien.

Waar je je plaatje hebt staan is waarschijnlijk beveiligd tegen hotlinking. Dat wil zeggen dat als je op een link naar het plaatje klikt of het plaatje in een pagina laadt er andere content komt dan het plaatje zelf. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat mensen lukraak naar het plaatje gaan linken waardoor het dataverkeer uit de klauw loopt.

Als je het plaatje wilt zien moet je de URL kopiëren, in de adresbalk van je browser plakken en op enter drukken. Dan vraag je namelijk direct het plaatje op zonder dat er een verwijzing meegestuurd wordt, wat wel gebeurt als je op een link klikt of een plaatje in een pagina opneemt.

Voor degene die het plaatje wil plaatsen, laten we hem 'siepie' noemen, lijkt het te werken omdat hij waarschijnlijk het plaatje bij het uploaden al in z'n browser getoond heeft gehad. Als hij hier dan een post met het plaatje erin maakt gebruikt de browser de lokale kopie die eerder van het plaatje gemaakt was. Dit is normaal; dingen lokaal opslaan maakt de boel een stuk sneller omdat je niet elke keer alles weer van internet hoeft te halen. Maar doordat hierdoor de browser het plaatje niet opnieuw van internet opvraagt met als verwijzing de forumpost merkt siepie niet dat het fout zal gaan voor mensen die het plaatje voor het eerst downloaden en van wie de browser nog geen lokale kopie gemaakt heeft.

When it comes to wanting what’s real, there’s no such thing as greed - OTR

Avatar
Roberto

Geen idee hoe ik iemand kan quoten, kan mij dat uitgelegd worden Smile ?

Wil je iemand's woorden quoten heb je inderdaad het knopje quote rechtsboven een bericht. Dan wordt er automatisch een nieuw berichtje geopend waarin de tekst staat van het bericht dat je gequote hebt tussen de commando's: [ quote="naam" ]...Het bericht dat je quote...[ /quote ] (maar dan zonder de spaties tussen de rechte haken en quote).

Als je die commando's gebruikt kun je ook stukken quoten door gewoon een willekeurig stuk tekst te selecteren en dat tussen [ quote ] [ /quote ] te zetten.

Gebruik je alleen [ quote ] zonder ="naam" dan staat er boven het getypte stuk Quote:
gebruik je wel [ quote="naam" ] dan staat er "naam" schreef:

(met dank aan Mr.T)

When it comes to wanting what’s real, there’s no such thing as greed - OTR

Dit topic is gesloten, reageren is niet mogelijk

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: