Forum

hoe maak je een literatuurlijst?

Avatar
LA ShakeIt

Frustrerend, zo'n verslag in elkaar zetten. Ik ben de hele middag alweer aan het klooien met eindnoten, is er iemand die me hier mee kan helpen?

Dit heb ik nu

Blablablablablaba)
(verwijzing naar bron 1, mooi superscript-dingetje, met aan het einde van het verslag de lijst)

Blablablabla
(verwijzing 2, enz.)

Tot zover prima......

Wanneer ik tussen deze twee stukken tekst een andere bron zet, telt ie netjes door, ook prima dus.

MAAR... bij het derde stuk tekst, wil ik graag bron 1 weer gebruiken, en ik heb geen idee hoe je hiernaar kan verwijzen! Mn bronnenlijst telt gewoon lekker door (maakt er een 3-tje van), waardoor 1 bron meerdere keren voorkomt (mag dus niet).

Ik heb al de tip gehad om gewoon zelf een cijfer neer te zetten met superscript, nadeel daarvan is dat ie niet doortelt wanneer je er een bron tussenplakt (en dan klopt er dus niks meer van)!.

Dus... mijn vraag: hoe kan ik 1 bron meerdere malen op de juiste manier terug laten komen?

Wie helpt deze zwaar gefrustreerde LA?

Avatar
martinus

Als ik het goed begrijp wil je dezelfde bron op een andere plek in je verslag vermelden als footnote?

Het makkelijkst is om wel de verwijzing door te laten lopen, maar als footnote alleen de auteursnaam en de pagina te vermelden. Op die manier verwijs je naar een eerder aangehaalde bron, zonder die weer compleet te hoeven vermelden. Dit is een algemeen geaccepteerde manier van bronverwijzen (volgens de MLA stijl).

Als het goed is zou deze niet terecht moeten komen in je lijst met endnotes.

Somewhere we know that without silence words lose their meaning, that without listening speaking no longer heals, that without distance closeness cannot cure - Henri Nouwen

Avatar
Tjoardster

Use the BibTeX Cool .

Wil je toch Word gebruiken, kijk dan eens hiernaar: http://office.microsoft.com/en-us/word/HA100674921033.aspx

(Of zelf verder googlen naar 'word bibliography').

Avatar
M

Ik zou gewoon de Martinus methode doen want om nu nog snel even te leren hoe je de automatische bronvermelding in word gebruikt of hoe je BibTeX gebruikt gaat je denk ik niet meer lukken (weet niet wanneer het verslag af moet zijn maar voor beide is het handig er wat behendigheid in te hebben...)

Je zou ook in de bieb even kunt zoeken naar een goed boek over het gebruik van word of iemand zoeken die je een zaterdag de trucjes wil en kan leren...

"The sea is made of drops; and the sea which divides thee from Christ may be filled with the drops of thy little sins." - Spurgeon

Avatar
Tjoardster

In Beschränkung zeigt sich der Meister, zullen we maar zeggen Wink .

Avatar
truus

in Word naar Invoegen, Verwijzing, dan naar Kruisverwijzing (crossreference) en dan het juiste soort nummer (eindnoot) en format uitkiezen.

Avatar
LA ShakeIt
truus

in Word naar Invoegen, Verwijzing, dan naar Kruisverwijzing (crossreference) en dan het juiste soort nummer (eindnoot) en format uitkiezen.Na nog meer frustraties had ik dit uitgeprobeerd. Zag er op het eerste gezicht top uit, totdat ik weer ergens een nieuwe bron tussenvoegde en alle nummers eentje versprongen. De kruisverwijzingen houden dan hun oorspronkelijke verwijzing helaas.

Tussenoplossing: heb de bronnen nu allemaal 1x in de literatuurlijst gezet. Wanneer ik ze meerdere malen gebruik, zet ik voorlopig alleen de achternaam van de auteur (in t rood) daarachter. Wanneer ie klaar is om in te leveren, pas ik de kruisverwijzingen toe.

Bedankt voor de tips iig!

Avatar
hypochonder

Ik ben nu ook druk met mijn scriptie en ben helaas zeer bekend met dat geworstel. Een aantal tips:

1. Werk je met word, voeg dan illustraties en noten op het allerlaatst in. Zet op de plek waar je noten wilt plaatsen je referentie er gewoon achter, tussen haakjes ofzo. Ik heb nl. al vaak gedonder gehad met Word, zoals LA hierboven ook beschrijft en ik ben meestal niet in staat om dit soort problemen op te lossen. M.i. gaat Word over het algemeen zijn eigen gang Mad.

2. Gebruik voor je noten reference manager. Een handig programma waarmee je noten kunt plaatsen en referenties automatisch in kunt voegen. Het linkt met verschillende databases voor tijdschriften, zoals PubMed en Psychinfo en ook met Picarta. Gevonden artikelen kun je importeren in rm en er vervolgens met rm in je worddocument naar verwijzen. Ik weet niet of het voor alle vakgebieden bruikbaar is, want ik weet niet uit welk databases je ermee kunt importeren. Bronnen waarvan de gegevens niet digitaal in die bronnen te vinden zijn kun je niet importeren en dan is het hele programma dus niet bruikbaar. Je kunt zelf dan namelijk geen bronnen meer invoegen in je tekst. Check het bij je facultaire bieb, daar kun je het programma ook lenen.

Succes met je scriptiestress Goedzo!

Pluk de dag en droom grote dromen!

Avatar
Proeme

leuk he, word

lang leve LaTeX (al doet die soms ook onbegrijpelijke dingen, bij het plaatsen van afbeeldingen bijvoorbeeld)


over RM:

hypochonder

Bronnen waarvan de gegevens niet digitaal in die bronnen te vinden zijn kun je niet importeren en dan is het hele programma dus niet bruikbaar.


bij mijn weten is het mogelijk om met de hand gegevens in te voeren. Ik weet niet precies hoe, want ik werk er zelf niet mee, maar ik heb een aantal jaren geleden wel eens voor iemand een hele stapel literatuur in zijn RM gezet (had ie zelf geen tijd voor en was voor mij een mooie bijverdienste Razz), waaronder enkele artikelen die niet digitaal waren.

www.ichthusretraite.nl

Werken bij het Rijk!
Kingdom's Battle was ook heel tof.

Avatar
Simpel

Hmm, ik snap niet dat jullie zoveel problemen hebben met noten en bronnen. Ik heb nooit ergens last van. Maar misschien ligt het ook aan de manier van verwijzen. Ik gebruik altijd voetnoten in de tekst en aan het einde van mijn stuk een literatuurlijst. Komt een verwijzing naar een boek vaker dan één keer voor, dan gebruik ik een verkorte voetnoot, heb je twee keer achter elkaar op één pagina dezelfde noot, gebruik ik ibidem. Doordat ik een aparte literatuurlijst heb, wordt die niet beïnvloed door het aantal noten.

www.jelleopurk.hyves.nl

"Zo is er dan nu geen veroordeling voor hen, die in Christus Jezus zijn." (Rom. 8:1)

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: