Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Wees barmhartig en gul! Foto-bewijs dat ik het kan!

perestroika zegt:

alhoewel ik op de ichthus-retraite niet mn geld kon terug krijgen voor niet opgebruikte consumptiebonnen, met t verzoek dit te stoppen in een collectebus... alhoewel niet verzoek toegewezen, heb ik dit wel gedaan!

Ik ben naar de verenigingskamer van students4amnesty tilburg (waarvan ik bestuurslid ben) gegaan en heb me aan een niet te hoeven houden belofte gehouden.

Zo doe je het, het goede voorbeeld tonen! Dus volgende keer, als je een collectebus (van bij voorkeur amnesty int) ziet, wees gul!

Afbeelding door de gebruiker geplaatst.

ps; na de retraite kan ik niet meer op normale tijden tukken, na afgelopen weekend laat te zijn gaan tukken, daarom nu online.

2007-11-15 00:47:46
Double U B zegt:

Als er een collectebus langs de deur komt zeg ik altijd: nee, misschien moet ik wat vaker gewoon wat in de bus doen, maar ik ga niet elke collectebus spekken, dat wordt me te gek.

2007-11-15 00:52:48
Tjoardster zegt:

Laat uw rechterhand niet weten wat uw linkerhand doet Wink ?
Vijfjes? Kommop Afbeelding door de gebruiker geplaatst. !

Hm, ik heb nooit collecte aan de deur... maar ik moet zeggen dat ik het ook erg vervelend vind precies op dat moment te moeten beslissen of ik het een goed doel vind. Het helpt alvast als het een christelijke organisatie is waarbij niet veel aan de strijkstok blijft kleven, maar beeldvorming daarvan gaat niet zo handig in de halve minuut dat je in de deuropening staat. Idem met donateurwerving op straat trouwens.

Op zich wel een leuk discussiepunt: persoonlijk geef ik voor een bepaald doel indien mogelijk het liefst iets aan een christelijke organisatie die dat doel behartigt. Voor m'n gevoel vanwege een zekerheid dat ze geen onchristelijke dingen met je geld gaan doen en de organisatie ook naar de nooddruftigen (Afbeelding door de gebruiker geplaatst.) toe een stukje van Jezus' liefde laat zien en misschien een paar van hen erdoor aangetrokken worden en komen bij Diegene die ze harder nodig hebben dan alle andere hulp bijelkaar. Maar ik ben benieuwd hoe jullie dat zien Smile .

2007-11-15 08:10:30
Proeme zegt:

als het collectanten zijn die je meteen vast willen leggen voor een jaar lang doneren, dan pas ik. Daar heb ik geen zin in, ik bepaal per maand zelf wel hoeveel geld ik naar welk goed doel overmaak.

Is het een eenvoudige collectebus, dan gaat er bijna altijd wel 1 of 2 euro in. Of het moet een doel zijn van het niveau "dakloze naaktslakken"

over wat Tjoardster zegt: als ik bepaal welk goed doel deze maand geld van me krijgt, kijk ik ook altijd naar christelijke organisaties. Die hebben toch iets extra's te vertellen, en de hoop is dan dat dat ook gebeurt. Misschien niet eens met woorden, maar wel door hun daden.

2007-11-15 09:31:27
Roberto zegt:

als het collectanten zijn die je meteen vast willen leggen voor een jaar lang doneren, dan pas ik.


Dat is aan jezelf hoor: je kunt eenvoudig een afmeldingsbriefje naar het goede doel sturen als je geen zin meer hebt om ze te steunen.

2007-11-15 11:17:31
LuukLuuk zegt:

Hm, ja heb ik ook al last van.
Vroegah kwamen ze nog gewoon met een collectebus aan de deur en gaf je een daalder. Tegenwoordig staan ze van de meest onbekende organisaties te vragen of je maandelijks donateur wilt worden.
En dan haast nog met een houding van: als je het niet doet denkt u alleen aan uw eigen.

2007-11-15 11:59:08
Proeme zegt:

als het collectanten zijn die je meteen vast willen leggen voor een jaar lang doneren, dan pas ik.


Dat is aan jezelf hoor: je kunt eenvoudig een afmeldingsbriefje naar het goede doel sturen als je geen zin meer hebt om ze te steunen.

jawel, maar dat moet je dan wel doen, en dat duurt altijd 5 maanden langer dan nodig is

ik bepaal zelf wel elke maand wie ik geld geef. Is ook niet elke maand dezelfde. Alleen compassion is structureel

2007-11-15 12:29:42
perestroika zegt:

De mensen met mappen, die worden evoor betaald. Meestal vangen ze tussen de E5-15 per uur en per nieuw verworden lid/klant/abonnee vangen ze meestal zo rondom de E10. Uitzondering is de ECI/ nederlandse boeken club, zijn een en dezelfde onderneming overigens, daar krijg je meer dan E25 per nieuwe idioot.

2007-11-15 15:17:33
Winnie zegt:

Aan dat oude mannetje van het Leger des Heils heb ik ook nog nooit gegeven. Somme herriekar ook van ze Mad Daar word ik nu niet bepaald vrolijk van Confused

2007-11-15 15:56:10
Roberto zegt:

Aan dat oude mannetje van het Leger des Heils heb ik ook nog nooit gegeven. Somme herriekar ook van ze Mad Daar word ik nu niet bepaald vrolijk van Confused


Die is van het Noordelijke Heilsleger, niet het Leger des Heils. Geen idee wat er met dat geld gebeurt...

2007-11-15 17:10:09
naief meisje zegt:

donateursschap van de BARTfoundation? pfff no way
collectebussen wel...aan sintmaarten geef ik o0ok Smile

2007-11-16 11:49:25

Sponsors