Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Beurzen Radboudstichting

iaspidem zegt:

Voor het komende collegejaar 2010 - 2011 stelt de Radboudstichting weer 25 beurzen beschikbaar van € 5.000,- aan jonge, recent afgestudeerden van alle studierichtingen voor een aanvullende studie filosofie, theologie of ethiek. Vijf beurzen zijn gereserveerd voor recent afgestudeerde hbo-studenten.

Steeds meer studenten willen leren om levensbeschouwelijke kwesties op een verantwoorde manier aan de orde te stellen. Hoe moet je bijvoorbeeld de gevolgen bespreekbaar maken en beoordelen van de economische en culturele globalisering? Wat betekent deze ontwikkeling voor de waardigheid van individuele mensen en de wereldwijde sociale gerechtigheid? Zet ze de verhoudingen tussen religies onder druk? Hoe gaan we daarmee om? En hoe evalueren we de impact op het ecosysteem? De Radboudstichting speelt in op deze behoefte om na bekwaming in een wetenschap of vak ook vanuit een andere invalshoek naar problemen te leren kijken.

Ruim tweehonderd jonge afgestudeerde academici of hbo-ers hebben sinds 1997 een aanvullend studiejaar filosofie, theologie of ethiek gevolgd met een beurs van de Radboudstichting.

Uitgebreide informatie onder 'beurzen' op deze website, www.radboudstichting.nl.

2010-02-15 14:06:27
M zegt:

oud-Ichthuslid Marnix Medema heeft hier ook een jaar gebruik van gemaakt voor een aanvullend jaar theologiestudie, mocht je dus belangstelling hebben dan kun je hem ook contacteren.

2010-02-15 16:22:16

Sponsors