Jaarthema

Jaarthema Dig Deeper

Het jaarthema voor het jaar 2014-2015 is Dig Deeper. Doordat het thema geformuleerd is als een opdracht, draagt het een aansporing in zich. Het is een oproep om ermee aan de slag te gaan. Om dit op een overzichtelijke manier te kunnen doen in alle aspecten van je leven, is het jaar - en daarmee ook het jaarthema - opgedeeld in drie delen.

Ten eerste kijken we diep in de hemel. Dit vergt uiteraard een hoop graafwerk in de Bijbel. Door je kennis van Gods Woord te vergroten is het mogelijk Hem meer en meer te leren kennen en je relatie met je Hemelse Vader te verdiepen. Pas dan kun je echt leven vanuit liefde voor jezelf en je naaste.

Ten tweede willen we je stimuleren te gaan schatgraven op je eigen akker. Elke Ichthiaan beschikt over door God gegeven talenten en vaardigheden. Door het nodige graafwerk te verrichten kun je deze talenten ontdekken, gebruiken en verder ontwikkelen. Je schat is niet bedoeld om begraven te blijven, dus wees niet bang om de schep ter hand te nemen.

Ten derde: samen graaf je dieper! Mensen zijn gemaakt om relaties aan te gaan. Dat betekent dat we als christenen geroepen zijn om elkaar te helpen en te ondersteunen, maar ook om Gods liefde te laten zien aan mensen die Hem nog niet kennen. Dit betekent ook praktisch de handen uit de mouwen steken en zo in contact met anderen de liefde van de Schepper tonen.

Deze drie aspecten zijn maar op één manier samen te vatten, in de vorm van een oproep aan elke Ichthiaan: Dig Deeper!

 

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: