December 2012

Zozo, we zitten inmiddels al in de december. De tijd vliegt! De bomen zijn inmiddels zo goed als kaal, de temperatuur is aan het dalen en wie weet komt er binnenkort sneeuw. Ik vind dat het tijd wordt voor de grote koppen thee, de warme huissokken en de open haard aan. Lekker met z’n allen van het mooie, warme haardvuurtje genieten. Hmm, warm binnen zitten, terwijl het weer buiten tekeer gaat. Heerlijk! Ik vind het zo ontspannend lekker voor een warme open haard zitten en staren naar de vlammen. Bijzonder!

            De gedachte aan een warme open haard doet me denken aan ons jaarthema ‘In vuur en vlam’. En het roept bij mij de volgende vraag op: Als jij aan Ichthus denkt, denk jij dan ook aan warmte? Aan een open haardvuurtje? Aan gloeiende vlammen die gezamenlijk één vuur maken? Aan verschillende mensen, Ichthianen, die samen één worden? Dat is immers wat we gezamenlijk mogen geloven, dat wij allemaal samen één worden in Gods grote naam.

            Ik denk dat we er met elkaar een ontzettend vlammend jaar van maken. Iedereen levert hier zijn bijdrage aan. Alles loopt! Zo zitten de commissies vol en zijn ze lekker bezig met het organiseren van activiteiten of andere ondersteunende zaken. Zo zijn de kringleiders inmiddels gesetteld op kring, worden de kringen steeds gezelliger en zijn de coaches druk bezig met kringbezoekjes. De eerstejaars hebben inmiddels hun eerste avond gehad, welke (naar ik heb gehoord) leuk en gezellig was. De WR is druk bezig met hun project met betrekking tot de bestuursfuncties. De nieuwe SociëteitsBestuurder is druk bezig alle ‘ins en outs’ van het IC te leren kennen. Het nieuwe Bijbelstudieboekje is klaar voor gebruik, waarin weer mooie Bijbelstudies staan. Dank aan de BSC en ook de GWC (die ook een studie geschreven heeft).

Het nieuwe blok Door en door - waar we met het thema ‘Integraal Christen zijn’ bezig zullen gaan – staat inmiddels in de startblokken. Een blok waarin we bezig mogen gaan met de vraag: Hoe kunnen wij in ons hele leven Christen zijn? Hoe kan onze levenskast geheel in brand staan? Hoe kunnen wij als Christen in Vuur en Vlam staan? Hoe kunnen wij in ieder aspect van ons leven dat warme haardvuurtje wat in ons leeft uitstralen? Dit zijn vragen, welke we hopen te beantwoorden gedurende dit nieuwe blok. Een nieuw, maar ook anders blok. Zo zijn in dit blok de diepers aan de Bijbelstudies gekoppeld. We willen jullie dan ook echt stimuleren om de diepers te bezoeken. Een dieper gaat in op één bepaald onderwerp en geeft ‘verdieping’ aan bepaalde onderwerpen. Je ontvangt informatie, welke je mee kan nemen in de Bijbelstudie. Er zullen drie diepers zijn, welke de volgende onderwerpen bespreken: Studie & Ambitie, Homoseksualiteit en Geloof&Wetenschap. Dit zijn – mijns inziens – moeilijke, maar bovenal ontzettend interessante onderwerpen. Ik moedig je dan ook aan om te komen!

Maar ook wij als bestuur zijn lekker op dreef.  We hebben vorige week onze constitutieborrel gehad en dat was een ervaring! Veel studentikoze besturen op bezoek, stoere AAP-mannen als security, verschillende pogingen tot brassen (waarvan er geen is gelukt, uiteraard!), lekkere bitterballen, spierpijn, alcohol en veel lachen en gezelligheid! Zo’n borrel is niet alleen heel gezellig, maar ook leerzaam en bovenal super samenbindend. Je staat daar als één bestuur, als één team. Je staat daar namens Ichthus. Je staat daar enorm trots te wezen. Je staat daar aan iedere andere vereniging te vertellen wáárom Ichthus zo leuk is. Dat maakt je bewust van het feit dat Ichthus mooi is, dat Ichthus warm is. Dat maakt je bewust van het feit dat Ichthus in Vuur en Vlam staat.

 

Liefs, Eline - CieCo

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: