Juni 2013

Bestuurlijk – Ichthus viert de zomer

Zozo, het is weer tijd! Eline Bakker moet (of moet ik zeggen ‘heeft de eer’) om weer een Bestuurlijk te schrijven voor de Claridad. Altijd leuk! En ik heb de ideale gelegenheid uit gekozen om dit te schrijven: lekker in de trein op weg naar thuis-thuis. Genoeg zaken om lekker naar te staren of je keihard aan te ergeren. Even een korte situatieschets: vijf irritante Engelse pubers een rij voor mij, met zo’n ontzettend irritante lach (oké, ik kan knorren als ik lach, dus ik mag er eigenlijk niet over klagen, maar dit is écht irritant), een donkere vrouw achter mij die keihard loopt te snurken (oké, ik overdrijf, maar ze snurkt écht) en een heerlijke chille jongen naast mij (van het type: “Yo man, het leven komt wel goed, zolang je mij maar niet lastig valt en ik lekker kan chillen”).

Dus, en ik zit lekker achter mijn laptopje te schrijven aan een artikel voor in de Claridad met als thema ‘Ichthus viert de zomer’. Waar denk jij aan, als je het woord “zomer” hoort? Ik ben een enorme dagdromer en moet meteen denken aan zon, bloemetjes, verliefdheid, vakantie, reizen, gek doen, vrolijkheid, extra werken, veel lezen en chillebillen. Als dit de criteria zouden zijn voor een goede zomer, kunnen we dan concluderen dat de zomer er is?

Het eerste criterium is de zon, wat betreft de zon ben ik behoorlijk sceptisch. Wat nou; een zomer met zon? Op dit moment is het buiten grauw, veel wolken, af en toe een buitje; bah! Maar wat betreft de bloemetjes gaat het al een stuk beter, in het wandelgedeelte achter Vinkhuizen staan al heel wat bloemetjes mooi te bloeien. Al die kleuren, wauw, daar word je toch vrolijk van? En ik kan niet wachten tot volgende week, waarin ik de Intratuin hoop te plunderen voor mooie bloemetjes voor op mijn lief, schattige balkonnetje. Wakker worden met vogeltjes en vrolijke bloemetjes op je balkon, hmm dat is het ideale zomergevoel! Daar word je toch verliefd van? En ja (oeh, mooi bruggetje, Eline) verliefdheid is het derde zomercriterium. ‘Verliefdheid’, een lastig en bovenal wispelturig criterium. Onder verliefdheid versta ik verliefd op die ene mooie jongen (ja die éne), verliefd op dat mooie meisje of verliefd op wat dan ook. En als ik aan verliefdheid denk, denk ik aan dat heerlijke kriebelgevoel in je buik (datzelfde gevoel als je in de achtbaan stapt), oooh dat is zo lekker. Voor de mensen die altijd zeggen dat ze noooit verliefd willen worden: écht, verliefd-zijn is heerlijk! Na goed, voordat iedereen een kwijlbakje nodig heeft, ga ik snel verder tot het volgende punt: de vakantie. Dit punt is écht een Elinepunt, want ik heb al een paar dagen vakantie (ja, ik weet het, de wereld is oneerlijk). Niet dat ik nu alleen nog maar op mijn luie achterwerk zit en vervolgens niets doe. Mijn vakantie bestaat meestal uit extra werken en hooguit twee weken weggaan (lees: reizen, kamperen, stadjes bezoeken etc), want ik ben écht totaal geen vakantietype die het liefste zo ver en zo lang mogelijk wegblijft. Ik ben een typische Nederlander: alles wat buiten Nederland valt of is, is eng en bij voorkeur niet leuk. Dus, dan maar lekker extra werken, bloemetjes poten, lezen, chillenbillen en ontspannen met vrienden. En dan is de cirkel rond en heb ik alle criteria voor een goede zomer besproken.

En toch, toch, toch mis ik iets. Ik voel een soort van leegte. De leegte heeft de vorm van een vis en heet Ichthus. Want, tussen al deze zomercriteria staat geen Ichthus. In de zomer (lees: vakantie) moet je de wekelijkse kring missen. De gezamenlijke basis ‘Bijbelstudie doen, samen praten over God en een hoop gezelligheid’ is dan weg. Wat jammer! Ik kan me voorstellen dat je je wat eenzamer voelt en eigenlijk niet zo goed weet wat je met je tijd moet doen. Wel, ik heb goed nieuws! Want, in de zomer zijn er zomerkringen. Iedere dinsdag zal er een zomerkring zijn, met alle Ichthianen die zich in Groningen bevinden. Samen zingen, praten, bidden en gezellig doen. Dat is waardevol! En daarnaast heb ik nog meer goed nieuws, want alle Ichthianen houden van gezelligheid en samen dingen doen én heeft een telefoon op zak. Dus, mocht je niet weten wat je moet doen met al je tijd? Bel die leuke Ichthiaan eens op en onderneem samen iets leuks. Tip: Neem het Paterswoldse Meer. En wie weet komen jouw zomerkriebels dan wel los!

Want, zomer vieren doe je niet alleen. Je doet het samen! Oelala, samen chillen! Wie doet er mee?

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: