Juni 2016

Juni - Voor alles is een tijd.

Er is een tijd om te besturen en een tijd om gewoon lid te zijn. Er is een tijd om alles op te pakken en een tijd om los te laten.

Deze weken zijn vooral een tijd om te evalueren en te reflecteren. Velen vragen of ik blij ben dat het bestuursjaar bijna is afgelopen, of ik al zat ben van het notuleren, of ik blij ben dat het bijna vakantie is, of ik zin heb om alles over te dragen en zo kan ik nog wel even door gaan. Besturen lijkt wel bijna een martelbaan, een straf. Geachte leden, besturen is ook gewoon ontzettend leuk!

Ik moet afscheid nemen van een tijd waarin ik invulling mocht geven aan een dieper, aan een tijd waarin ik mee kon denken over de invulling van een feestweek, aan een tijd waarin ik bij heel veel commissies heb kunnen zien wat ze allemaal wel niet doen. Ik heb geleerd hoeveel organisatie er achter verschillende dingen zitten, ik heb geleerd om (enigszins) genuanceerd te denken en ik heb geleerd dat je besturen nooit alleen zakelijk kunt doen bij Ichthus (hoe hard ik mijn best ook deed). Mijn leven draaide het afgelopen jaar voor een redelijk groot deel om Ichthus, jullie waren prioriteit. Ik deed mijn taak met plezier, dus nee, ik vind het niet per se leuk dat het bestuursjaar er bijna op zit. Wel denk ik dat het goed is dat het bestuursjaar er bijna op zit, ik zie het enthousiasme bij het nieuwe bestuur en lees af en toe wat van hun plannen. Ik daarentegen ben de laatste tijd veel moe en een stuk kritischer bij nieuwe ideeën. Met plezier had ik nog een jaar RSM’s voor jullie gemaakt, met plezier nog een jaartje genotuleerd (ja, zelfs bij ALV’s) en met plezier nog een jaar verantwoordelijkheid gedragen, maar het is goed dat we wisselen. Ik raak vermoeid, kritiek ontvangen wordt dan lastiger en alles geven voor jullie word lastiger.

Vind ik het nou alleen maar jammer om te stoppen? Nee. Ik ben blij dat de tijd van afwassers zoeken voorbij is, dat de tijd voorbij is van continu alert zijn om te weten of alles klaar staat en ook dat de tijd voorbij is van overal aanwezig zijn. Ik zal volgend jaar heus niet alleen maar naar kring gaan, daar is Ichthus veel te leuk voor. Echter is er nu een tijd van prioriteit bij studie afronden, afspreken met mijn oud-buurmeisje die zich het afgelopen jaar door kanker heen sloeg, maar waar ik veel te weinig aandacht aan gaf. Tijd voor mijn familie die het ongelofelijk belangrijk vinden dat ik bij verjaardagen ben, maar waar ik dit jaar toch vaak niet aanwezig was.

Ichthianen, ik ben met ontzettend veel plezier bestuurder geweest, ik ga het ontzettend missen, maar het is goed dat er een nieuw bestuur vol goede moed voor jullie klaar staat. Voor alles is een tijd.

Hiltsje - Secretaris

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: