Mei 2015

Mei

Beste Ichthianen,

Jullie hebben vast al wel door dat we dit jaar als bestuur niet zo heel trouw zijn in het schrijven van deze blog. Toch ben ik blij dat je weer de moeite hebt genomen deze pagina te openen, zodat ik je nog een beetje van de ins en outs van het bestuursleven kan vertellen.

Zo aan het einde van het jaar begin je langzaam alles af te ronden, langzaam de touwtjes uit handen geven en steeds meer dingen ‘voor het laatst’ doen. In mijn geval dan ook echt voor het laatst, want ik ben zo gek om het prachtige Groningen komend jaar te verruilen voor Nijmegen.

Omdat ik het afgelopen jaar niet gestudeerd heb (en ook geen werk kon vinden), viel de bestuursdrukte de afgelopen weken wel mee. Alle procedures, behalve de kringleidersprocedure, zijn afgerond. Dat scheelt al een hoop vergader- en denkwerk! Er zit nog wel een ALV aan te komen en hier moet ik dan ook nog een aantal stukken voor schrijven. Na de ALV moeten de notulen natuurlijk nog uitgewerkt worden. Hier ben ik altijd best een tijdje mee bezig, dus dit gaat me wel weer even zoet houden. En om het jaar toch nog een beetje als student af te ronden, ben ik vandaag ook nog ‘even’ aan een vakje begonnen, nu zal mijn leven dus wel wat drukker worden.

Verder ben ik elke dag wel eventjes bezig met het bijwerken van de mail, mag ik na de BV’s en VRV’s de notulen en actiepuntenlijst bijwerken, lees ik notulen van commissies mee en krijg je natuurlijk elke donderdag een RSM van mij. Daarnaast bestaat een groot deel van mijn bestuurstaak er ook uit dat ik me altijd zorgen maak of alles wel goed komt, altijd een lijst rondvraagjes heb en me zo nu en dan eens een week vergis, zodat ik om niks loop te stressen. ;)

Afgelopen tijd heb ik genoten van onder andere de ouderdag en de internationale P&P. Ik vond het tof om mijn ouders te laten zien hoe mooi Ichthus is, en dat dit me een jaar studievertraging meer dan waard is. Ik blijf me verbazen over hoe goed de vereniging functioneert met maar een beetje sturing van het bestuur. Commissies die keurig werk leveren, hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat wij als bestuur ook kunnen genieten van de activiteiten. Bedankt daarvoor! Aan de andere kant vind ik het soms best lastig om positief te blijven en niet te perfectionistisch te zijn, omdat bij wat je ook organiseert en waar je ook hard voor werkt, er altijd wel mensen zijn die het er niet mee eens zijn en hun commentaar graag laten horen. Feedback is natuurlijk erg goed om Ichthus nog mooier te maken! Maar het is op die manier soms best lastig om gemotiveerd en enthousiast te blijven, want eigenlijk is het toch nooit goed genoeg.. Maar gelukkig heb ik hele toffe medebestuurders naast me staan en houden we elkaar enthousiast. Het is dan ook zeker geen straf om elke week met dat zootje ongeregeld te moeten vergaderen 

Ik kijk uit na alle activiteiten die nog gaan komen, naar alle laatste dingen en zaken die ik nog met jullie mag delen.

Met vriendelijke groet,
Anouk - Secretaris

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: