Bestuur '12-'13

Bestuur De Vries

 Eenendertigste Bestuur der C.S.V. Ichthus Groningen

Staatsieportret van bestuur De Vries, vlnr: Gerrit, Maartje, Sabina, Thomas, Eline

 Bestuur De Vries, op de foto van links naar rechts: Gerrit, Maartje, Sabina, Thomas, Eline

Voorzitter: Sabina de Vries
Secretaris: Maartje Vos
Penningmeester: Thomas van Gorcum
Kringcoördinator: Gerrit Kramer
Commissiecoördinator: Eline Bakker

 

Hoi Ichthiaan!  Mijn naam is Sabina de Vries en ondertussen ben ik al weer vierdejaars student en Ichthiaan. Dit jaar hoop ik mijn bachelor van geneeskunde af te ronden, zodat ik volgend jaar kan beginnen aan mijn coschappen. Ik ben een vrolijke en enthousiaste meid die niet stil kan zitten. Het liefst ben ik altijd bezig, bijvoorbeeld met besturen, gitaar spelen of sporten. Als ik er even genoeg van heb, dan vind ik het heerlijk om lekker op de bank te gaan zitten met een goed boek en een kopje thee, of liever nog, met een beker warme chocolademelk. Verder vind ik het leuk om met mensen af te spreken of met een glas goede wijn en een leuk gesprek te genieten van het leven. Daarnaast kan ik ook erg genieten van kleine dingen, zoals de zon die schijnt of een glimlach op het juiste moment. 

Dit jaar heb ik de eer om voorzitter te mogen zijn van onze mooie vereniging en om een leuk bestuur te leiden. Ik kan er erg van genieten als mensen op hun juiste plek zitten en om ze bezig te zien met dingen die ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, en ze daarin te zien groeien. Ik vind het erg leuk om met mijn medebestuurders plannen te maken voor Ichthus: Wat is belangrijk voor Ichthianen? Waar hebben Ichthianen iets aan en hoe kunnen we ze steeds dichter naar God toe laten groeien? Hoe kunnen we Ichthianen in Vuur en Vlam zetten voor God? Dat is namelijk wat ik dit jaar graag wil zien gebeuren en mij graag voor in wil zetten: Dat alle Ichthianen vol passie voor God mogen zijn, voor wie Hij is en voor wat Hij voor ons heeft gedaan en dat we dit enthousiasme uit mogen stralen naar de mensen om ons heen. Ik spreek jullie graag een keer in dit hartverwarmende Ichthusjaar!an ik ook erg genieten van kleine dingen, zoals de zon die schijnt of een glimlach op het juiste moment.

 

Mijn naam is Maartje, ik ben 22 jaar levensjaren jong en studeerde Bedrijfskunde. Ik kom oorspronkelijk uit het mooie Bennekom, maar Groningen heeft jaren geleden mijn hart gewonnen en ik woon nu met veel plezier in Vinkhuizen. Ik heb het afgelopen jaar mijn Bachelor Bedrijfskunde gehaald en ga aankomend jaar een jaar werkervaring opdoen, besturen en om me heen kijken wat deze dame nou precies wil in het leven.

Ik ben een optimist en hou van lachen, met mensen afspreken en me inzetten voor anderen. Zo probeer ik ook aankomend jaar me in te zetten voor Ichthus, door middel van het sturen van de wekelijkse RSM, het notuleren tijdens ALV’s en alle vragen die jullie me sturen, zo goed mogelijk te beantwoorden. Als een ware secretaris doe ik graag mijn best om de ledenlijst zo actueel mogelijk te houden, om alle inkomende mail te beantwoorden en samen met mijn medebestuurders jullie en prachtig jaar te verzorgen.

Ik hoop dat we aankomend jaar een mooi jaar mogen hebben, waarin we veel van elkaar mogen leren, waar we samen voor God mogen gaan en samen In Vuur en Vlam mogen staan!

 

Thomas van Gorcum is mijn naam. Ik ben 4e jaarstudent Technologie management. Dit jaar hoop ik mijn bachelor af te ronden, waar ik nog een paar EC voor zal moeten halen. Inmiddels mag ik mij ook al onder de 4ejaars Ichthianen scharen; een prachtige jaargang om bij te horen. Ik ben nu immers goed gegrond naar de top geweest en dat vol met life-changing love. Alle ingrediënten om dit jaar echt in Vuur en Vlam te mogen staan.

Even wat over mijn favoriete bezigheden. Allereerst piano spelen: niets is zo rustgevend en exciting tegelijk als muziek maken en zeker als dat op het mooiste instrument ter wereld mag. De piano probeer ik dan ook elke dag minstens een kwartiertje te spelen ook al lukt dat de afgelopen tijd steeds minder vaak. Naast met gezellige mensen een wijntje of kopje koffie drinken hou ik ook erg van zeilen: ik ben elke zomer wel een paar weken in Friesland op een valkje (open zeilboot) of andere boten te vinden. Dan als afsluiting van mijn voorstel stukje nog een paar dromen van mij. Een aantal maanden in Nieuw-Zeeland wonen, een baan krijgen waar ik elke dag met plezier mijn bed voor uit kom en Ichthus zien uitgroeien naar een volwassen en prachtige studentenvereniging.

 

Als 21-jarige geneeskundestudent, mag ik me dit jaar bezig houden met de gezondheid van de kringen van Ichthus. Dit zal ik niet doen door de traditionele reeks van anamnese, (aanvullend) onderzoek, diagnosestelling en behandeling. Nee, het mooie van deze bestuurstaak is dat het vaak zo goed gaat en er zo veel wordt uitgehaald! Met kringen bezig gaan is iets waar ik dusdanig enthousiast van kan worden dat het ook (soms) van mijn gezicht valt te lezen. Niet voor niets is het de kern van onze vereniging. Voor heel veel andere dingen kan ik zeker ook enthousiast worden, zoals voor sport (alles behalve curling!), muziek (gitaar), boeken (klassiekers), Urk (!), eten (zoals vis), filosofie (alleen als het ingewikkeld is), geneeskunde (ik moet wel), maar dat zul je minder snel merken als je met mij in gesprek raakt. Dat laatste – het in gesprek raken met allerlei mensen – is iets wat ik zeker heel leuk vind en als afsluiter zou ik dan ook willen zeggen: schiet me gerust een keertje (figuurlijk) aan!

 

 

 

Hé jij daar!

Ook ik heb de eer om mezelf te mogen voorstellen. Super leuk! Deze gekke, stuiterende commissiecoördinator luistert naar de naam Eline Dorothea Bakker. Ik ben een enthousiaste 21-jarige en studeer de allerleukste studie die er bestaat: rechten! Hetgeen me zo boeit in deze studie is het strafrecht. Hoe kunnen we iemand die hele wrede nare dingen heeft gedaan een tweede kans geven? Welke straf verdient de dader? Hoe dienen wij als maatschappij te reageren op daders, of anders gezegd onze naasten? Super interessant! Naast dit ontzettende boeiende deel van mijn leven, ben ik ook actief als kaasspecialist en hammenkenner in onze fantastische supermarkt Appie. Mocht je op zoek zijn naar een deskundig advies over camembert, twijfelaar of een lekker stukje roquefort, schiet me maar aan! Dan drinken we samen een wijntje en genieten we van alle heerlijke stukjes kaas die er bestaan. Naast mijn studie en mijn werk houd ik van het contact met mijn vrienden, vriendinnetjes en familie. Ik vind het heerlijk om met een kop thee, een lekker stuk chocola bij te kletsen en bij te lachen. Hierbij vind ik warme huissokken (het liefst in de kleur roze) een vereiste. Op een vrije avond zou ik ervoor kiezen om lekker in bad te gaan, met een heerlijk boek, mooie muziek op de achtergrond en een mooi open haard vuurtje in gedachten.

 

Dit open haardvuurtje brengt me op het volgende: Ichthus! Aankomend jaar heb ik de eer om me in te mogen zetten als commissiecoördinator van Ichthus. Een super mooie taak, waarin ik de commissies mag leiden. Het lijkt me een uitdaging, een missie, om jullie, Ichthianen, beter te leren kennen. Om iedere Ichthiaan te spreken en in iedere Ichthiaan een stukje van God te ontdekken. Ik hoop dit te ontdekken in mijn bestuursfunctie als commissiecoördinator, door ieder door iedereen zijn/ haar plekje te laten vinden binnen Ichthus door bijvoorbeeld commissiewerk. Maar ik hoop dit ook als Eline te mogen doen. Ik hoop iets van mijn eigen enthousiasme, gekheid, liefde, passie uit te dragen naar jullie om zo iets van Gods liefde aan jullie te laten zien. Mochten jullie behoefte hebben aan een lekker warm kopje thee met chocola en een goed gesprek. Wees welkom!

Ik hoop dat we ons aankomend jaar mogen beseffen dat God een groot God is en dat wij voor en door Hem in Vuur en Vlam mogen staan. 

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: