Maart(je) 2013

Bestuursblog Maart (Paa(r)s)

 

Paars, de eerste gedachten die bij me op komt doet me denken aan de kamer van Sabina, waarvan alle wanden donker of licht paars zijn geschilderd. Een andere gedachte die in me op komt is het kleed dat vanmorgen aan de kansel in de kerk hing, paars. Paars, de kleur van Pasen.

Pasen is een feest dat me elke keer weer doet beseffen hoeveel God eigenlijk wel niet van ons houdt! Hij heeft Zijn Zoon gegeven, voor ons! In de sleur van alle dag, sta ik er weinig bij stil dat ik dit leven kan leiden door Hem, door Zijn daden. Ik zou Hem er dankbaar voor moeten zijn, dat ben ik ook zeker, maar het kan zeker meer! Pasen is zo’n tijd, om daar weer bij stil te staan. Om je weer op Hem te richten, in plaats van op Facebook, studie en werk. Wat is er nou eigenlijk echt belangrijk in deze wereld? Zeker niet mijn Facebookpagina, dat is één ding wat zeker is!

Een mooi lied om in deze tijd te luisteren vind ik het lied “Via Dolorosa” van Sela. De tekst raakte me diep, toen ik het voor het eerst hoorde. Zijn kruis werd een troon, zijn bloed wast ons schoon en het stroomt door het hart van Jeruzalem. Prachtig! Laten wij God dankbaar zijn voor dit offer en hem de eer geven die Hem toekomt. Laten wij in Lichterlaaie staan voor Hem, die onze zonden op zich nam.

Binnen het bestuur zijn we druk bezig met de laatste loodjes van het jaar. We zijn druk met het organiseren van de prachtige conferentie die eraan komt. Waarin we God beter mogen leren kennen en in vuur en vlam mogen gaan staan! We hebben een nieuw bestuur voor volgend jaar gevonden en we hebben net de laatste Kick Off van dit jaar gehad. Het is wel even vreemd om je dat te beseffen, dat je naar het einde werkt. Ergens voelt het ook wel goed, je hebt je voor ruim een jaar ingezet voor de vereniging waar je voor gaat! Om eerlijk te zijn, ik sta nog steeds (als het al niet meer is) in vuur en vlam voor Ichthus!

Jezus was ook met zijn laatste loodjes bezig, wist wat Hij allemaal nog moest doen om het einde goed te volbrengen, om het tot het einde vol te houden. Hij wist ook waar Hij het voor deed; voor ons, voor jou! Hij staat in vuur en vlam voor ons, daarom gaf Hij zijn leven. Laten we ons dat beseffen en Hem er voor prijzen! Wat een prachtige God hebben wij!

Als bestuur gaan we er nog even vier maanden tegenaan, om het jaar net zo vlammend af te maken, als dat we zijn begonnen. Vlam jij met ons mee? Voor Ichthus, maar bovenal; voor God?

Maartje - Secretaris

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: