Forum

Stem 2 maart uit overtuiging ChristenUnie!

Avatar
Stieneke

Stem 2 maart uit overtuiging ChristenUnie!

Woensdag mag je je stem weer laten horen voor de Provinciale Statenverkiezingen in de provincie Groningen. Hoe ziet onze provincie er in de toekomst uit? Ik hoop op een provinciebestuur waarin ook de christenen in onze provincie zich kunnen herkennen. Jouw stem is hierin heel belangrijk!
Jouw keuze is bepalend voor de positie die christenen en de ChristenUnie kunnen innemen in Provinciale Staten en in eventuele coalitiebesprekingen na 2 maart.
Daarom doe ik een beroep op je. Als je de ChristenUnie een warm hart toedraagt en vindt dat christelijk-sociale politiek iets goeds kan betekenen voor onze provincie:

Stem dan 2 maart uit overtuiging ChristenUnie!

De ChristenUnie heeft in de afgelopen 4 jaar laten zien dat het kan:
Bestuursverantwoordelijkheid dragen in het College van Gedeputeerde Staten en je houden aan je beloftes. Wij maakten ons bij de vorige verkiezingen sterk voor jeugd en gezin, voor goed openbaar vervoer en voor duurzaamheid. En we haalden resultaat! We hebben laten zien dat je met een uitgesproken christelijk-sociaal programma een positieve bijdrage kunt leveren aan het bestuur van onze provincie.

Vanuit overtuiging geloven wij dat we in Provinciale Staten van Groningen verschil kunnen maken:

De ChristenUnie gaat voor een provincie waar het nu en ook later goed wonen, werken en opgroeien is. Een stem op de ChristenUnie is dus een stem uit overtuiging voor de toekomst van onze provincie.

De ChristenUnie in Groningen maakt zich sterk voor een duurzaam Groningen. We moeten goed omgaan met onze leefomgeving, zuinig zijn op ons landschap en investeren in duurzame technieken om energie op te wekken.

Ook moeten we in onze provincie stimuleren dat mensen zorg dragen voor elkaar. Het is belangrijk dat mensen oog en hart hebben voor elkaar. Dat moeten wij als provinciebestuur ondersteunen.

Er moet in onze provincie voldoende werk zijn en voldoende mogelijkheden om te studeren. We moeten er voor zorgen dat het aantrekkelijk is om in onze provincie te gaan werken of te studeren. Daarom werken wij hard aan goede wegen en openbaar vervoer naar en in onze provincie.

De ChristenUnie is landelijk tegen de voorgenomen bezuinigingen in het hoger onderwijs. Deze bezuinigingen zijn niet bedoeld om het onderwijs te verbeteren maar moeten alleen maar geld opleveren. Het Hoger Onderwijs moet juist verbeterd worden door studenten te helpen bij het maken van een studiekeuze en door instellingen te laten specialiseren.

Je stem telt woensdag dubbel
Je stemt niet alleen voor de provincie maar indirect ook voor de Eerste Kamer. Ik hoop dat de ChristenUnie ook hier versterkt mag terugkeren.

Woensdag is het woord aan jou als kiezer. Het is ontzettend belangrijk dat je gaat stemmen en je betrokkenheid bij onze provincie toont. Help mee aan een goede uitslag!

Ik hoop dat de ChristenUnie op 2 maart op jouw stem mag rekenen.

Een hartelijke groet!


Stieneke van der Graaf
Lid Provinciale Staten van Groningen
Nr. 2 op de kandidatenlijst voor de ChristenUnie


Kijk voor meer informatie op:
http://provinciegroningen.christenunie.nl/

Wil je nog eens het verkiezingsprogramma lezen? Ga dan naar:
http://provinciegroningen.christenunie.nl/verkiezingsprogram

Wil je mij volgen? Dat kan! Kijk op:
http://twitter.com/StienekevdGraaf
http://www.facebook.com/stieneke
http://stienekevandergraaf.hyves.nl/
http://www.linkedin.com/pub/stieneke-j-f-van-der-graaf-ll-b/15/964/223

[/img]

Avatar
Fredric

Ichthianen,

ik zeg DOEN!

Avatar
Zeiler91

eh?

Afbeelding door de gebruiker geplaatst.

"Merck toch hoe sterck."
Trotse XIIIe praeses van Heerengenootschap "Het Réveil." 

Avatar
dirk
Jaap B.

eh?

Afbeelding door de gebruiker geplaatst.


Jaap, Dit kost de GU erg veel stemmen, weet je dat?

Koffie Ergo Censeo Incubonem Delendum Esse

Avatar
Stieneke

Voor een overzicht van alle stembureaus kun je hier kijken: http://gemeente.groningen.nl/verkiezingen/waar-kunt-u-stemmen

Een van de bijzondere plekken om te stemmen is in het provinciehuis zelf. (achter de Martinikerk, Martinikerkhof 12)

In het provinciehuis ben je overigens ook vanavond van harte welkom! Daar wordt vanaf 21.00 een grote verkiezingsavond georganiseerd waar je de uitslagen op de voet kunt volgen, bekendgemaakt door Commissaris van de Koningin Max van den Berg. Er zijn interviews met lijsttrekkers van alle partijen én er is een exitpoll. Ook voor de inwendige mens wordt deze avond goed gezorgd. Iedereen is hier welkom!

Avatar
AW'tje

Zo, mijn stem heb ik uitgebracht.
'k Wist niet dat je zo dicht bij de Saffierflat kan stemmen, super handig.

Voor wie nog niet gestemd heeft, de oproep: neem je verantwoordelijkheid en ga stemmen!!!

Je leeft pas echt als je leeft met Jezus

Avatar
milo

als ze nou ook achter ons stonden had ik op ze gestemd!
Maar vandaag maar eens strategisch gestemd Studeren

Come to me you unkosher delight! Razz

Avatar
T
milo

als ze nou ook achter ons stonden had ik op ze gestemd!


Welke "ons"?

Not my will or my plans or the way I want it. I'm so tired of my hands in the way. So reveal to these eyes the true heart of my Father, today Lord teach me how to pray

Avatar
Fredric

Ik kan maar één goede strategie bedenken!

Avatar
milo
T

als ze nou ook achter ons stonden had ik op ze gestemd!


Welke "ons"?

studenten die lang studeren

Come to me you unkosher delight! Razz

Avatar
omeaart
milo

studenten die lang studeren


Volgens André Rouvoet op twitter:

En bij ons krijg je ook geen boete van 3000 als je al studievertraging hebt. Bij CDA wel...Verdere standpunten over onderwijs http://www.christenunie.nl/nl/standpuntentotaal?faqShow_48318=2324

Avatar
milo

als je het al hebt (goed lezen! dus de student na mij kan de pot op?) Wink

Come to me you unkosher delight! Razz

Avatar
Alja
omeaart


Verdere standpunten over onderwijs http://www.christenunie.nl/nl/standpuntentotaal?faqShow_48318=2324Uit hun standpunten over het onderwijs:

Tussenjaren, zoals gegeven op de Evangelische Hogeschool, worden gefinancierd om de uitval in het hoger onderwijs tegen te gaan.

Mr. Turquoise

><>

Avatar
LA ShakeIt

In Flevoland was Christenunie gekoppeld aan SGP.
Vreemd??? Zijn toch twee totaal verschillende partijen?
Ok, ok, met hun overeenkomsten, maar toch...

Avatar
Alja
LA ShakeIt

In Flevoland was Christenunie gekoppeld aan SGP.
Vreemd??? Zijn toch twee totaal verschillende partijen?
Ok, ok, met hun overeenkomsten, maar toch...


Check dit: een best wel duidelijke uitleg over waarom er lijstverbindingen worden aangegaan. En opeens is het wel beter verklaarbaar waarom CU en SGP aan elkaar gekoppeld zijn...

Edit: wat een politiek circus is het toch... Neutral
Emile (Emiel?) Roemer: afgelopen tijd zijn er zelfs voorstellen van ons geweest, die ze ongelezen de prullebak in hebben gegooid Surprised . Nou, dat kan dus echt niet, he? En dat is ook het signaal van het volk nu: het moet anders.

Blablabla... Ik snap eigenlijk niet waarom ik het ook maar enigszins volg.

><>

Avatar
Fredric

Ichthianen,

Bedankt voor jullie stem! Met (hoogstwaarschijnlijk voorlopig Wink) drie zetels in de provinciale staten van Groningen gaan Henk, Stieneke en Rinze de komende vier jaar uit overtuiging werken aan een duurzaam, sociaal en slagvaardig Groningen. Dat kan door het vertrouwen van kiezers maar ook door gebed. Willen jullie ook blijven bidden voor het werk van christenpolitici?


@ Milo, wat zou ik bij een partij moeten die langstudeerders beboet?

@ Alja, eigenlijk is het een lijstineenschuiving. Bij een lijstverbinding doen partijen afzonderlijk mee maar werken ze samen voor een restzetel. Bij een lijstineenschuiving doen partijen samen mee om de kiesdrempel te kunnen halen. Samen strijden voor één zetel dus. Vreemd? Welnee, anders sta je net allebei met lege handen.

Avatar
milo

Beetje mosterd na de maaltijd ;p

Come to me you unkosher delight! Razz

Avatar
dirk
Alja

Uit hun standpunten over het onderwijs:

Tussenjaren, zoals gegeven op de Evangelische Hogeschool, worden gefinancierd om de uitval in het hoger onderwijs tegen te gaan.

Mr. Turquoise

ook met terugwerkende kracht? Mr. Turquoise (oh, wacht, dat voegt toe aan mijn studieschuld, laat dan maar)

Koffie Ergo Censeo Incubonem Delendum Esse

Avatar
RobbyBobby
AljaBlablabla... Ik snap eigenlijk niet waarom ik het ook maar enigszins volg.Goedzo!

Avatar
Stieneke

Dank voor de steun én de stemmen voor de ChristenUnie. We keren met 3 zetels terug in de Staten van Groningen. Dat is er één minder dan waarmee we in de afgelopen periode waren vertegenwoordigd. Een licht stemmenverlies, het hogere opkomstpercentage en strategische kiezers lijken de combinatie te zijn geweest waardoor we onze vierde zetel niet konden behouden.

In 2007 heeft de ChristenUnie het in alle provincies heel goed en boven verwachting gedaan. Het was een hele uitdaging deze uitkomst te evenaren, maar niet onmogelijk. Als we de absolute stemmen vergelijken met de uitslag voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2010, dan hebben we op een aantal stemmen na, al deze kiezers kunnen bewegen hun stem op de ChristenUnie uit te brengen. Een gegeven waar we heel blij mee zijn!

Nogmaals dank. We zullen ook in de komende periode uit volle overtuiging het werk van de ChristenUnie in Groningen voort zetten!

Blijf ons volgen via de website: http://provinciegroningen.christenunie.nl/

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: