Forum

Waterdoop en lidmaatschap gemeente

Avatar
Nick Martinus

lieve Ichthianen, 

Ik heb een vraag aan jullie. Vinden jullie dat de waterdoop en lidmaatschap van een gemeente onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden? Bij de VBG is dat wel het geval, merkte ik ook weer vanavond toen ik introkring had. ''Je wordt gedoopt in het lichaam van Christus en je word onderdeel van het 'huisgezin'’, hoorde ik vanavond. Nu is het bij de Vineyard Church juist dat doop en lidmaatschap niet aan elkaar gekoppeld zijn, en die keuze zou op Bijbelse gronden zijn gebaseerd. 'Zo is in het boek Handelingen toch ook dat mensen tot geloof kwamen en onmiddellijk zich lieten dopen? Is de koppeling van lidmaatschap en waterdoop niet meer een ontwikkeling binnenin de kerk met als gevolg dat het bekeringsmoment en de waterdoop meer uit 'elkaar getrokken is'?


Ik worstel hier wel mee, omdat ik nog geen gemeente heb kunnen vinden. De laatste drie keer ben ik wel naar de Vineyard geweest en dat heb ik wel als heel fijn ervaren. Maar ik zou graag nog meer willen leren, van God, hoe je nog meer aansluiting kan vinden met anderen en dus 'in een gemeenschap kan leven'. 'We hebben immers elkaar nodig!


Ik denk dat er rondom het onderwerp doop ook wel een geestelijke strijd gaande is. Als je je laat dopen geef je toch een statement af binnen de hemelse gewesten? Als je gedoopt wordt, zal de Satan behoorlijk teleurgesteld zijn. Ik weet in ieder geval dat Jezus Christus leven is (to live is Christ), en mij van de dood naar het leven heeft gebracht. 'Ik wil zijn waar Hij is, Hem volgen. 'Gods Koninkrijk dienen! Ik zou alles willen opgeven als dat nodig is! 'Ik leef niet voor mezelf, maar voor Jezus. Voor zijn glorie!


Hopelijk komen hier wat reacties op. Ik zal het in ieder geval aan mijn Vader en Heer voorleggen en bespreken. 'Ik houd van jullie!Groetjes,

Nick

 

Avatar
@ Los

Nick, zou je de volgende keer zo'n vraag onder het kopje 'geloof' ipv 'actueel' willen zetten, daar past het volgens mij beter.

Een Aap is goed in alles wat hij denkt en alles wat hij doet.

Avatar
Levi van Rheenen
@ Los

Nick, zou je de volgende keer zo'n vraag onder het kopje 'geloof' ipv 'actueel' willen zetten, daar past het volgens mij beter.

Dit. Ik heb het bericht verplaatst.

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: