Forum

Project Nederlandse chatbot

Avatar
Top sr.

Gegroet lieden,

Voor een onderzoek(je) moet ik een basale Nederlandse chatbot maken. Echter, er zijn weinig corpora en dergelijke middelen waar een groot aantal groeten te vinden is, en het is voor een chatbot vaak makkelijker om op een uitspraak te reageren dan om er eentje uit het niets te bedenken.

Daarom heb ik een simpele vraag: stel, je zit op een Nederlandse één-op-één chatsite waar je wordt verbonden met een onbekend persoon. Je bent dus beide anoniem, en je ziet van elkaar geen 'nickname' of iets dergelijks. Je bent willekeurig aan een persoon toegewezen die toevallig ook op de site was.

Nu blijkt het dat jij degene bent die het eerste bericht moet sturen. Mijn vraag is: wat zeg je?

Voorbeelden:

'hoi, ik ben X'

'hallo'

'Goedemiddag.'

Er zijn geen foute antwoorden. Alles helpt, en als je tijd hebt het liefst zo veel mogelijk. Zolang het maar realistisch is - iets wat je daadwerkelijk in een chat tegen een anoniem persoon als eerste bericht zou zeggen.

Ceterum censeo incubonem delendum esse.

Avatar
Anyra

Heyhoi

Hoe is het?

Yow

*zwaait vrolijk*

 

And the answer is... forty-two! 

Avatar
@ Los

Wat ik in een chat tegen een anoniem persoon zou liggen, zou sterk liggen aan de context: op wat voor chatroom/pagina/site het is, welk doel het gesprek heeft, wat voor persoon de ander is (dus wat ik wel weet over de ander, bijv. geslacht, leeftijdscategorie, interesse, taal), tijdstip en dergelijke.

Een Aap is goed in alles wat hij denkt en alles wat hij doet.

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: