Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Sint-Maarten

Myr zegt:

Jacomijne en ik kwamen erachter dat een heleboel mensen bij Ichthus nog nooit Sint-Maarten gevierd hebben en dat vinden wij erg zielig. Sint-Maarten is namelijk iets wat je meegemaakt moet hebben! Daarom willen wij Ichthianen de kans geven op op woensdag 11 november tussen 17 en 18 uur Sint-Maarten te lopen langs Ichthushuizen. Daarbij hebben we de hulp nodig van Ichthianen die Sint-Maarten al wel kennen en deze bijzondere ervaring willen delen. Wie helpt ons? Je hoeft alleen maar snoep in huis te halen en tussen 17 en 18 uur thuis te zijn om het uit te delen. Je krijgt er prachtige Sint-Maartenliedjes gezongen door Ichthianen voor terug, en een hoop dankbaarheid. Het zou wel fijn zijn als je in Vinkhuizen woont ;)

2015-11-03 17:26:11
Leendert Los zegt:

 'k Heb het er even met Jacomijne over gehad: We gaan maandag eind van de ochtend of maandagmiddag bij mij lampionnen knutselen. Wie dat leuk vind is van harte welkom mee te komen doen (of wat anders te komen knutselen).

2015-11-05 10:20:32
Leendert Los zegt:

Van harte welkom vanaf ongeveer 11:00. Tot ziens!

2015-11-09 03:00:29
Leendert Los zegt:

Toch maar 13:00...

2015-11-09 04:29:28
Myr zegt:

Hoera, het is al bijna 11 november! Een heleboel Ichthushuizen hebben al toegezegd mee te doen, maar nu hebben we nog deelnemers nodig. Het is het handigst als je het hieronder even zegt als je mee wilt doen. 

We beginnen om 17.00 onderaan de Bergeendflat (die waar Jacomijne in woont) en we lopen dan alle flats langs om uiteindelijk bij de Parel uit te komen. Om 18.00 zijn we sowieso wel klaar. 

Heb je nog geen lampion geknutseld? Geen paniek! Je kunt alsnog iets knutselen, zie bijvoorbeeld hier: http://www.jufshanna.nl/2015/09/thema-sint-maarten-8-leuke-lampion.html (ik vind zelf vooral de minion geweldig ;) ) Ga je voor makkelijk? Pak dan een glazen potje en doe er een waxinelichtje in. Als je helemaal lui bent kun je ook een kant-en-klare lampion kopen, maar dan maak je natuurlijk wel minder van de geweldigheid van Sint-Maarten mee. Iris B. heeft trouwens nog een paar lampionnenlichtjes over, da's heel handig want dan heb je een stokje om je lampion aan op te hangen en een lichtje in één.

De liedjes kun je ter plekke leren maar als je vast wilt oefenen heb ik hier een paar leuke linkjes:
https://www.youtube.com/watch?v=YJGA3omUgHg
https://www.youtube.com/watch?v=WaVUVEG6OuA
https://www.youtube.com/watch?v=xNgXU1QyZSg

Ik heb zelf om 6 uur weer een afspraak, maar voor wie er 's avonds tijd hebben is het een goede traditie om na afloop samen chocolademelk te gaan drinken (en alvast zo veel mogelijk snoep te eten ;) ).

EDIT: Ik vergat bijna iets belangrijks: je moet een plastic tas meenemen om je verzameling snoep in te bewaren. Anders wordt het teveel om te dragen of pakt een vervelend groter kind het af ;)

2015-11-09 19:04:04

Sponsors