Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen

#STUDENTENLEVENMETGOD

Forumarchief

Wiskundeles geven?

Leendert Los zegt:

Wiskundeles geven?

Op het Gomaruscollege zoeken ze dringend!!! iemand die extrawiskundeles kan geven aan onderbouwleerlingen voor wie de gewone wiskunde wat makkelijk is.

(Ik heb dat vorig jaar een paar keer gedaan - leuk - en werd gevraagd dat nu alsjeblieft weer te doen, maar zie even helemaal niks zitten)

Hierbij een omschrijving die toen gegeven werd:

"Wiskunde Excellent (WE).

Jaarlijks nemen wij in de eerste klassen tto de CBO-test af. Uit de nabespreking met een medewerker van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt, dat sommige leerlingen gebaat zijn bij extra uitdaging op het gebied van wiskunde. 
In de WE-lessen wordt uitdaging gegeven buiten de gewone lesmethoden om. Ook worden de leerlingen voorbereid op deelname aan wedstrijden, zoals de wiskunde olympiade. 
De groep bestaat uit 20 personen uit de leerjaren 1-3 en de lessen worden gegeven door verschillende wiskundedocenten.

Als een leerling meedoet aan dit project, mag daarvoor een gewone les wiskunde gemist worden. De leerling moet aan de eigen wiskundedocent vragen welk uur in de week daarvoor het meest geschikt is. 
Leerlingen die starten doen tot het einde van het schooljaar aan het project mee. Ze mogen maximaal 10 procent van de WE-lessen missen, in overleg met de WE-docent. "

en nu:

"HEt moet wel iemand zijn die zelf behoorlijk (hoog)
Begaafd is en dus de denkwijze van dit soort jongeren goed begrijpt en ze op een leuke manier kan uitdagen. Dat heb jij ook kunnen doen. Dat lukte jou onder andere doordat je echt op hun niveau kon meepraten en hen aan het denken kon zetten. Ken je zo iemand? We hebben wel HEEL VEEL HAAST."

Eigenlijk kwam het neer op: Verzin zelf een leuk onderwerp en ga met je klas met iets wiskundigs bezig, zoek het zelf maar uit ;)

Voor vragen: stel ze mij of mail meneer De Goede: contact@gsgplus.nl

 

2016-10-19 01:41:34

Sponsors