Wijze Raad

De WR

Hallo!

Wij mogen dit jaar met ons vieren de Wijze Raad van Ichthus vormen. Wij zijn geschikt bevonden voor deze taak door de wijsheid die overduidelijk van ons afstraalt en in antwoord daarop voelden wij ons inderdaad geroepen om iets te doen met al die verheven wijsheid die in ons borrelt. Onze taak betreft het in de gaten houden van het reilen en zeilen van het bestuur. Dit doen wij op meerdere manieren: we lezen mee met de notulen en geven feedback; we geven advies; we houden in de gaten of alle bestuurders het leven nog een beetje zien zitten en geven hen als het nodig is af en toe een corrigerende tik. Verder vormen wij met het bestuur de Verenigingsraad, die grote, verantwoordelijke beslissingen over zaken die de hele vereniging aangaan maakt, een taak waar uiteraard ook heel veel wijsheid voor nodig is. Gelukkig doen wij dit niet alleen; wij leggen de bestuurders, de Vereniging en verdere dingen die spelen aan God voor in gebed. Ten slotte houden wij ons ook nog bezig met ons eigen WR-project. Om Ichthus op de lange termijn ook wat verder te helpen willen wij dit jaar structuur aanbrengen in alles wat Ichthianen en commissies moeten weten over Ichthus. Er is namelijk veel wat de gemiddelde Ichthiaan niet weet en waar hij/zij en elke commissie wel mee geholpen zou zijn!

 

Djoeke (Praeses)

Hoi! Ik ben Djoeke, 23 jaar oud en vijfdejaars Ichthiaan. Ik begin dit jaar met mijn tweede master, Literary and Cultural Studies, en daarnaast redigeer/edit ik zo nu en dan papers, essays en artikelen :). Ik houd van lezen (heel verrassend met zo’n studie), films en series kijken, gezellig borrelen, kletsen of spelletjes doen en zwemmen. Komend jaar ben ik praeses van de Wijze Raad, wat betekent dat ik de vergaderingen leid, overzicht houd en alles gestructureerd probeer te laten verlopen. Met mijn ervaring als secretaris in het bestuur van afgelopen jaar hoop ik dat ik het huidige bestuur op een waardevolle manier bij kan staan en bij kan dragen aan een mooi Ichthusjaar!

Marije (Abactis primus)

Hee hoi! :-) Ik ben Marije, 24 jaar oud, zesdejaars Ichthiaan en komend jaar één van de twee abactissen van de Wijze Raad. Ik ben net afgestudeerd orthopedagoog en na de zomervakantie begonnen met mijn nieuwe werk. Ik ben assistent orthopedagoog/ junior orthopedagoog/ weet ik het (moet nog even overleggen over een geschikte benaming voor mijn functie :-p) bij PIM Noord (begeleiding van middelbare scholieren met autisme en ADHD e.d.) en begeleider van een heel lief meisje van 4 jaar met autisme. Naast mijn werkende leven heb ik nog tijd over en die tijd wil ik graag in Ichthus investeren. Ichthus heeft mij al heel veel gegeven de afgelopen 5 jaar en ik wil graag mijn ervaring gebruiken om een steentje bij te dragen aan de verdere groei en ontwikkeling van onze prachtige vereniging :-)

Inge (Abactis secundus)

Heyhoi! Ik ben Inge, 21 jaar oud, geneeskundestudent in Groningen maar tot ieders verbazing nog steeds woonachtig in Assen. Je zou me kunnen kennen als degene die bij proefkring binnenstormde en ‘parachuutjescontrole’ riep, of degene die soms ALV-notities in de Claridad zette. Ook ben ik al anderhalf jaar een trotse PUURvrouw. Ik heb net mn bachelor in Geneeskunde afgerond en wacht tot maart op mijn coschappen. De tussentijd vul ik op met vakken die vooral niet bij Geneeskunde passen en met WR-werkzaamheden. Ik ben niet iemand met de grootste Ichthuservaring, maar ik houd er erg van mensen met feedback verder te helpen en te ondersteunen, wat ik dus nu voor het bestuur kan doen! Tussen alles door houd ik ervan om goede gesprekken te voeren, van dieren(in het bijzonder mijn kat Themba) en Netflix houden en creatief te zijn met pen en papier. Schroom je alsjeblieft niet te vragen over wat de WR nou eigenlijk doet, want ik heb het ook pas een maand of twee geleden ontdekt en ik laat graag zien dat ik het nu wel weet ;)

Ian (Assessor)

Hi lezer! Tof dat je op de WR pagina kijkt! Mijn naam is Ian, ik ben 22 jaartjes oud en vierdejaars Ichthiaan. Voor de zomer heb ik mijn studie Bedrijfskunde afgerond en nu ben ik bezig met de master Organizational and Management Control, wat gaat over tactische bedrijfsvoering. Zo door de weeks speel ik wat gitaar en in het weekend werk ik als bediende in een restaurant bij mijn ouders in de buurt. Verder probeer ik zoveel mogelijk af te spreken met vrienden en een buitengewoon gezellige studententijd te hebben!

Dit jaar draag ik mijn steentje bij aan Ichthus door in de WR actief het bestuur te ondersteunen bij hun taak en dat vind ik erg leuk om te doen. Het lijkt mij ook een hele leerzame ervaring doordat er structureel wordt verwacht om mee te denken met het bestuur, kritisch te zijn op ontwikkelingen binnen in de vereniging en kansen te zien voor verdere ontwikkeling van Ichthus. Ik houd ervan om gewoon met wat ideeën rond te strooien en met vragen te gooien, en de WR is daarvoor een goede plek. Als je wilt weten wat we allemaal doen als WR of als je gewoon zin hebt in wat gezelligheid; maak dan eens een praatje :) .

Groetjes!

Djoeke Dijksterhuis Praeses
Marije Visser Abactis primus
Inge Vos Abactis secundus
Ian Hartman Assessor

 

Contact: wr at icht.nl

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: