Wijze Raad

De WR

Het bestuur staat er niet helemaal alleen voor in het leiden van de vereniging, ze hebben namelijk een groep van vier ontzettend wijze mensen die hen ondersteunen in hun taken. Dit is de Wijze Raad (WR). De WR leest mee met de notulen van het bestuur en geeft daar feedback op, bereidt samen met hen de algemente ledenvergaderingen (ALV's) voor in de verenigingsraadvergaderingen, houdt de lange-termijn zaken in de gaten, bidt voor het bestuur en Ichthus en vraagt regelmatig hoe het met de bestuurders gaat. Daarnaast vallen de Kascontrolecommissie en de ridderorde onder de verantwoordelijkheid van de WR.

Wijze Raad 2018-2019, van links naar rechts: Stephan, Maaike, Lieke, Justin

WR 2018-2019, v.l.n.r.: Stephan, Maaike, Lieke, Justin

 

Hee allemaal! Ik ben Lieke van der Heide, 24 jaar oud en nu alweer vierdejaars Ichthiaan. Tijdens mijn bestuursjaar vorig jaar heb ik zo veel genoten en geleerd dat ik dacht: laat ik nog een jaartje in de verenigingsraad blijven en het bestuur dit keer ondersteunen. Gelukkig is dat iets minder druk dan vorig jaar want ik ben in september begonnen met werken aan de RUG als PhD’er. Ik doe onderzoek in de richting onderhoudsplanning in infrastructuren. Naast mijn werk (brr burger) hou ik erg van lezen, gezellig afspreken met vrienden, series kijken en zingen. Ik ben dit jaar praeses van de WR wat erop neerkomt dat ik de vergadering voorzit en probeer alles gestructureerd en georganiseerd te laten verlopen.

Hoi! Ik ben Justin, 21 jaar oud, en ik studeer Economics & Business Economics aan de RUG. Op dit moment ben ik bezig met de minor Bedrijf en Belasting, wat een heel ander soort manier van studeren is dan ik gewend ben, maar het is wel erg interessant! Verder heb ik veel te veel hobbies, waaronder bordspellen, Dungeons & Dragons, lezen, gamen, en gitaar spelen. Naast deze hobbies en studie verzorg ik met een paar mensen huiswerkbegeleiding bij Het Pand in Groningen, waarbij veel scholieren komen die vragen hebben over hun huiswerk of gewoon een rustige plek willen om dat huiswerk te kunnen maken. Van deze WR ben ik degene met de minste ervaring binnen Ichthus, maar ik ben erg actief, en ik vind het fijn om het bestuur te kunnen helpen met feedback! Ik heb erg veel zin in komend jaar.

Hoi! Ik ben Maaike, 22 jaar en vierdejaars Ichthiaan. Ik ben dit jaar bezig met mijn vierde jaar van debachelor Kunstmatige Intelligentie, maar stiekem heb ik al mijn bachelorpunten al gehaald en doe ik nu alleen maar leuke extra vakken over bijvoorbeeld relativiteitstheorie, differentiaalvergelijkingenen Grieks. Verder ben ik studentassistent en mag ik eerstejaarsstudenten logica uitleggen, ook heel leuk (behalve dan het nakijken van hun tentamens). Ik ben erg blij met Ichthus, en vind het dan ook mooi om samen met de rest van de WR het bestuur en daarmee Ichthus te dienen! :)

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de Wijze Raad en in wie wij zijn! Ik ben Stephan, 23 jaar en inmiddels 5e jaars (OER-lid) Ichthiaan. Afgelopen zomer heb ik mijn bachelor Accountancy aan de RUG gehaald en ben nu de studie verder gaan vervolgen aan Nyenrode in Breukelen. Iedere vrijdag heb ik daar college, en de overige dagen werk in de accountancy bij De Jong & Laan hier in Groningen. De combinatie werken en leren is erg leuk, want je kunt het geleerde direct in de praktijk toepassen en omgekeerd. Na mijn bestuursjaar bij Ichthus afgelopen jaar geniet ik er erg van dit jaar middels de WR ook nog betrokken te blijven bij het reilen en zeilen van de vereniging en met mijn opgedane ervaring hier ook aan bij te kunnen dragen.

Contact: wr at icht.nl

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: