April 2014

Terugblikken en vooruit kijken

Beste Ichthianen,

Het is me een eer en waar genoegen om in deze feestelijke maand april het woord tot u te mogen richten! Na een mooie Passionweek met veel activiteiten is het namelijk weer eens tijd voor een bestuursblog.

De afgelopen week hebben we een mooie Paasdienst gevierd en zijn we met ruim 100 (!) Ichthianen en gasten na een lekkere maaltijd naar The Passion gegaan. Fantastisch om te zien hoe we samen de armen uit de mouwen steken om toffe activiteiten neer te zetten. Achter de schermen wordt er veel werk verzet: koken, zingen, muziek maken, sprekers regelen, afwassen, koffie zetten, promoten, dramastukjes uitvoeren, techniek bedienen, mensen aansturen, stofzuigen, bidden en nog veel meer. Het verbaast me elke keer weer hoe betrokken Ichthianen bij hun vereniging zijn :) Er hoeft maar even een berichtje op facebook te komen met de opmerking dat we toch wat extra hulp kunnen gebruiken en binnen no time zijn er vijf vrijwilligers. Jullie zijn toppers mensen!

Nu de Passion geweest is kunnen we ons als bestuur gaan richten op een aantal langetermijnprojecten. Zo willen we nog dit jaar een alumnistichting opzetten. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen. De structuren zijn inmiddels uitgedacht, de site wordt door het iTeam uitgebreid, de officiële statuten worden geschreven en een alumnibestuur word gevormd. We hopen door deze structurele opzet een steeds groeiende alumnivereniging te krijgen. Allereerst hebben alumni hier natuurlijk baat bij door bijvoorbeeld in contact te blijven met mede-alumni, activiteiten bij te wonen en te netwerken. Ook Ichthianen kunnen er hun voordeel mee doen. Door als vereniging in contact te blijven met alumni kunnen we gebruik maken van veel professionele kennis voor bijvoorbeeld advies, sprekers, acquisitie. Verder kunnen Ichthianen natuurlijk de stoute schoenen aantrekken en actief op zoek gaan naar die ene toffe stageplek.

Daarnaast komt er komend jaar een extern vertegenwoordiger in het bestuur. Ook hiervoor dient het nodige werk verzet te worden. We zijn bezig met het uitdenken en uitvoeren van de praktische uitwerking van deze verandering. Hierbij kun je denken aan het bepalen van de precieze taakverdeling, het aanpassen van documenten, maar ook aan het inwerken van de nieuwe extern. Hiervoor hebben we inmiddels een bestuursoverdrachtweekend gehad. Het was vol, maar zeer leerzaam en gezellig. Het f.t.-bestuur is inmiddels ook alweer druk bezig met de voorbereidingen voor komend jaar. Mocht je nog wat mee willen geven aan het f.t., stuur dan een mailtje naar ft at icht.nl.

Tot snel in het IC!

Groet,

Ruurtjan - Penningmeester

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: