December 2015

December

De afgelopen weken was ik druk met de voorbereidingen voor de kerst. Met Skyradio Christmasstation op de achtergrond volop aan de slag met de laatste actiepunten van Ichthus voor de kerstvakantie en voorbereidingen voor de kerstconcerten van Bragi. Waar je eerst druk aan het winkelen en dichten bent voor Sinterklaas, staat ineens kerst en oud&nieuw voor de deur, de drukste periode in het jaar op mijn werk. Ik houd altijd van de sfeer met de feestdagen als de familie er is en we veel lekkers kunnen eten. En ieder jaar denk ik ook weer: volgend jaar moet ik in december maar wat minder doen, dan kan ik meer genieten en dankbaar zijn voor de feestdagen. Maarja, jullie kennen mij langer dan vandaag, ik ben niet zo goed in stilzitten.
En veel bezigheden betekend ook dat je over veel dingen nadenkt. Zo vind ik het altijd weer zo bijzonder dat ik met Bragi op allerlei plekken Christmas Carols mag zingen. De tekst is vaak in het Engels, en bevat in veel gevallen een erg mooie boodschap! Hieronder een lied waar ik zelf altijd erg bemoedigd door en blij van wordt:

Joy to world, the Lord is come;
Let earth receive her King.
Let ev'ry heart prepare Him room
And heaven and nature sing ( 3x )

Joy to the world, the Saviour reigns;

Let men their songs employ,
While fields and floods, rock, hills and plains,
Repeat the sounding joy (3x )

No more let sin and sorrow grow,

Nor thorns infest the ground.
He comes to make his blessings flow
Far as the curse is found ( 3x )

He rules the world with truth and grace,

And makes the nation prove
The glories of His righteouness
And wonder of His love ( 3x ).

Hoe geweldig is het om tijdens de drukke periode in december uit te mogen zien naar de Heer die spoedig terugkomt. Hij zal de wereld regeren met waarheid en genade en er zal vrede zijn. Niemand heeft meer honger of dorst. Laten we dit geloof, deze hoop en liefde doorgeven aan onze medemens. Allereerst kunnen we samen met de hele vereniging bidden voor iedereen die het veel minder hebben dan wij. Ik denk ook dat het heel waardevol is om elkaar hierin te bemoedigen. Ik wil jullie dan ook uitdagen om na de vakantie gewoon allemaal even naar het IC te komen om te borrelen. En nu niet denken dat een borrel niks voor jou is. Een borrel is er voor iedereen! Met het rijke assortiment aan drankjes is er voor ieder wat wils, en met de geweldige verscheidenheid aan Ichthianen is er ook voor iedereen wel iets boeiends om met een ander over te praten. Want dat is wat een vereniging een vereniging maakt. Wij als leden van Ichthus mogen ons verenigingen door het nastreven van hetzelfde doel: Jezus volgen! Ik kijk er naar uit om al jullie kerstervaringen te horen in het IC na de vakantie.

En voor jullie alleen uiteraard goede feestdagen en een gezegend 2016 gewenst.

Marjanne - Voorzitter

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: