Februari 2013

Dag Ichthianen,

Daar zit ik dan. ’s Avonds laat in een bijna uitgestorven treincoupe op weg naar huis. Het ambitieuze plan was om tijdens mijn reis lekker actiepuntjes weg te tikken, maar liever denk ik nog eens terug aan wat ik de afgelopen tijd heb gedaan. Hoe ik bijvoorbeeld heb genoten van de afgelopen P&P, die ik vanavond nog eens dunnetjes heb overgedaan bij Ichthus Utrecht. Een P&P is voor mij echt een van de mooiste momenten van het jaar, een moment om stil te staan en te beseffen waar ik dat besturen ook al weer voor doe. Voor God! Hoewel ik het fantastisch vind om Ichthianen te zien groeien in hun geloof of lekker druk bezig te zien in commissies, om samen te werken in een tof team, om Ichthus in Vuur en Vlam te zetten, gaat het uiteindelijk om God. Alles wat we doen is bedoeld om God de eer te geven die Hem toekomt. Van Hem mogen we immers alles verwachten.

Tijdens een P&P wordt ik er weer bij stil gezet wie God nu eigenlijk is en wat Hij voor mij betekent. Zeker als het gaat om dankbaarheid. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, waar ík dankbaar voor kan zijn. Soms lijkt het of het allemaal tegen zit, mijn pfeiffer die maar niet over gaat of een verkering die uit gaat, en toch, juist op die momenten is er ook zo veel om God voor te danken. Met een glimlach denk ik terug aan de uitspraak van Bram: “Ik ben God enorm dankbaar voor zijn rariteiten”, en bedenk me dat die uitspraak precies mijn situatie verwoordt. Soms gebeuren er van die dingen waar je gewoon helemaal niks van snapt en die de mooiste uitwerkingen kunnen hebben. Bijzonder.

Na de drukte van alle activiteiten en vooral die van de ALV, vind ik het heerlijk om weer rustig tijd te hebben en te nemen voor God. Deze twee P&P’s kwamen dan ook op een goed moment en ik heb weer zin in de volgende activiteiten. Zeker als ik bedenk welke dingen dat zijn! Morgen een dieper over Geloof en Wetenschap met Cees Dekker (die erg controversieel kan zijn naar ik heb vernomen, altijd leuk), en waar ik vooral naar uitkijk: de Conferentie. Een weekend waarin we ons op God mogen focussen in diensten en workshops met elkaar als Groningse Ichthianen, om hopelijk aan het einde weer helemaal in Vuur en Vlam voor God te staan!

In Vuur en Vlam, dat heb ik nu weer mogen ervaren en ik hoop jullie ook. Neem de tijd voor God, bedenk waarvoor jij dankbaar kunt zijn en breng je dank naar Hem. Ik zal hem in ieder geval danken voor alle mooie liederen die er zijn en die ik kan zingen. Ondertussen ben ik bijna weer in Groningen en bedank ik God zachtjes dat ik veilig ben aangekomen en dat ik straks lekker mag gaan slapen.  

Sabina - Voorzitter

 
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: